Реал плаћа Борцу 7.000 евра

Дарко Пашагић
Реал плаћа Борцу 7.000 евра

Бањалука - Фудбалски клуб Борац добио је спор са Реал Сосиједадом у вези са Срђаном Бабићем и шпански клуб на име солидарности мора да плати 7.000 евра, плус камате у наредних 30 дана, а пресуда UEFA стигла је на адресу клуба.

Бабић је поникао у бањалучком тиму, из којег је са 14 година прешао у Нови Сад, а прошле године, након освојеног првог мјеста на Свјетском првенству за играче до 20 година, појачао је редове клуба из Сан Себастијана. Борац се спорио са Новосађанима, који су првобитно навели да је Бабићев матични клуб Борац из Сурдука, члан Општинске лиге Стара Пазова, али је UEFA пресудила у корист Бањалучана.

"Црвено-плави" су остварили други тријумф у склопу припрема за наставак прољећног дијела Премијер лиге БиХ, а први у Медулину. Послије тријумфа над бањалучком БСК-ом од 5:0 изабраници Александра Јањића савладали су домаћи Медулин, иначе члана Прве жупанијске лиге са 3:0. У првом полувремену "црвено-бијели" су неколико пута опасно запријетили, а најближи голу су били у 30. минути када је ударац Федора Предраговића зауставила пречка. У наставку Борац је доминирао и сасвим заслужено стигао до вођства у 50. минути. Новајлија Огњен Шкорић је убацио приземну лопту са десне стране а спретни Тони Јовић утрчао испред противничког играча и десном ногом погодио мрежу. Само 13 минута касније Јовић се поново уписао у листу стријелаца, овога пута на асистенцију Владана Милосављева. Коначан резултат поставио је Угљеша Радиновић шутем са 25 метара, а на путу до гола лопта је закачила једног играча Медулина и промијенила смјер.

- Пред нама је још много посла. Форму појединих играча морамо што прије подићи, јер нас поред жестоког рада очекују нови пријатељски окршаји. Већ против аустријског Хорна поједини играчи ће добити већу минутажу, јер желимо почети уигравати линије тима за први дуел са Слободом. У наредна два дана радићемо два пута дневно, како би што спремније дочекали наредни меч са Ебералом - нагласио је шеф стручног штаба Борца Александар Јањић.

Против Медулина нису наступили Армандо Манце, Милош Дујковић, Предраг Зекановић и Стефан Пуповац, што због лакших повреда, што због акумулираног умора.

Наредни меч Бањалучани играју у сриједу против аустријског четвртолигаша Еберела.

- Дан касније је сусрет са трећелигашем из исте земље, Хорном. За суботу, 13. фебруар заказан је сусрет са словеначким Копром, за 16. фебруар тражимо ривала, баша као и за 17. када би прилику требала добити друга екипа. Послије овог меча планиран је повратак за Бањалуку - истакао је спортски директор Борца Бранимир Тулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана