Ratko Nikolić o razlozima prekida saradnje sa Borcem: Nisam otišao zbog novca

Dušan Repija
Ratko Nikolić o razlozima prekida saradnje sa Borcem: Nisam otišao zbog novca

Banjaluka - Prvi razlog zbog kojeg sam "precrtan" u Borcu jeste što sam kasnio na pripreme i to jer mi je kćerka imala operaciju srca.

Rekao je ovo juče dosadašnji kapiten rukometaša Borca m:tel Ratko Nikolić, rezigniran izjavom direktora Vladimira Brankovića da Borac nije mogao da ispuni njegove finansijske zahtjeve kako bi nastavili saradnju i u predstojećoj sezoni.

- Ma kakav novac. Nisam otišao zbog novca, jer da je to bio kamen spoticanja, napustio bih Banjaluku dva meseca po s om dolasku, a ostao sam tri sezone i davao sve za ovaj klub. Zavoleo sam ovaj grad, u njemu dobio dvoje dece, upoznao mnogo prijatelja i želeo da karijeru završim sa titulom. Zato po okončanju prošle sezone nisam prihvatio mesto direktora koje mi je nuđeno. Želeo sam da igračku karijeru završim sa titulom i nadao da ćemo je vratiti u Banjaluku - rekao je Nikolić.

Nekada najbolji pivot na svijetu malo je zastao, a potom sa gorčinom u glasu nastavio dalje.

- Da nisam pročitao u novinama laži koje su izrečene na moj račun, ne bih reagovao, ali nisam mogao da prećutim. Ako je greh što sam ostao da se brinem o detetu, a o tome obavestio čelnike kluba, trebalo je da mi kažu putem telefona, a ne da "vučem" bolesno dete stotine kilometara - rekao je Nikolić.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije više puta je ponovio da želi završiti karijeru u Borcu, ali će to učiniti negdje drugo.

- Uvredilo me i to što sam ja kao "igrač iznad kalibra Premijer lige". Ja sam taj koji odlučuje u kojoj ligi želim da igram, a želeo sam u dresu Borca u Premijer ligi, to nije bilo sporno. Takođe, sam odlučujem za koliko novca ću da igram, odnosno ispod koje cifre mi nije čast. Verujte, imao sam, a i sada, na opšte iznenađenje, imam mnogo ponuda iz Katara i Evrope i sigurno neću završiti karijeru na ovakav način. Igraću dok god budem imao žara i dok me telo bude slušalo - zaključio je 38-godišnji Nikolić.

Dugovanja

Iako je otišao iz kluba, Nikoliću na račun nisu legle zaostale zarade.

- Dobio sam obećanje da će to biti rešeno u narednih nekoliko dana kako ne bih morao posezati za nepopularnim potezima - rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana