Ranjeni sokolovi zaustavljaju Borac u derbiju 12. kola Prve lige

D. Radujković, D. Pašagić
Ranjeni sokolovi zaustavljaju Borac u derbiju 12. kola Prve lige

Istočno Sarajevo - Mečevi Slavije i Borca iz Banjaluke uvijek izazivaju veliku pažnju i predstavljaju derbi u fudbalu RS, bez obzira kako ekipe stoje na tabeli. Tako je i u 12. kolu ovog prvenstva gdje će ova dva rivala odigrati 26. međusobni ligaški susret.

Slavija ne igra prema očekivanjima ove sezone, daleko su od vrha tabele, u klubu dosta toga ne funkcioniše, a na sve to trener Milomir Odović ima problema sa suspenzijama Mladena Lemeza i Duška Radosavljevića, dok Marko Marković i Dino Hasković imaju problema sa povredama i njihovi nastupi su pod znakom pitanja. Ono što Odovića može da raduje je dobra forma "sokolova" kod kuće u posljednje vrijeme gdje imaju četiri uzastopne pobjede.

- Zadesio nas je visok poraz od Mladosti u Kupu BiH i bez obzira koliko su oni dobar tim neshvatljivo je da izgubimo 1:6. Mislim da je u klubu potrebno pospremanje u svim segmentima i da krenemo bukvalno od nule. Problem sa nekim igračima nas je doveo u složenu situaciju, ali nadam se da ćemo sastaviti dovoljno dobru ekipu da se na pravi način suprotstavimo Borcu. Njegova forma je u usponu, ali bez obzira na to bilo bi dobro da mladi igrači sa potpunom posvećenošću uđu u utakmicu, da odigramo još jedan dobar meč na svom terenu - kazao je Odović.

Za razliku od njih u Borcu su osokoljeni poslije pobjede u Etno-selu Stanišići i očekuju da se sa cijelim plijenom vrate iz Istočnog Sarajeva. Šef stručnog štaba Vule Trivunović pred ovaj susret ima dosta kadrovskih problema, ali smatra da je kvalitet na strani njegove ekipe.

- Gedeon Guzina pauzira zbog crvenog kartona, Darko Maletić i Boris Gavrić povrijeđeni su od ranije, a tokom sedmice smo ostali i bez Aleksandra Malbašića, koji je zaradio nezgodan prelom malog prsta i pred njim je duža pauza. Udarac na treningu zadobio je i Srđan Bečelić, koji je otputovao sa nama, a da li će biti na terenu odlučićemo pred početak susreta. Ipak, smatram, da poslije pobjede u prošlom kolu imamo "pozitivan vjetar u leđima" i da su svi spremni da ponove dobru partiju. Vjerujem da ako igra bude na nivou one protiv tima iz Etno-sela Stanišići da ćemo ponovo zabilježiti pun pogodak - naglasio je Trivunović.

Parovi

Sve utakmice prvog kola drugog dijela takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske na programu su u subotu od 15 časova, a sastaju se: Slavija - Borac (BL), Zvijezda 09 - Kozara, Drina (Z) - Sloboda (MG), Sutjeska - Sloga (D), Borac (Š) - Podrinje, Rudar Prijedor - Tekstilac K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana