Ранчу виза за Букурешт

В. Р.
Ранчу виза за Букурешт

Бањалука - Екипа Ранч из Београда освојила је 18. турнир у уличној кошарци "Конзум FIBA 3x3" баскет Бањалука 2015".

Београђани су у неизвјесном мечу шутом у посљедњој секунди дошли до тријумфа против Мастер кафеа, који су побиједили резултатом 18:17. Они су освојили 1.600 марака као и 20 FIBA бодова на ранг-листи те обезбиједили учешће на најквалитетнијем регионалном FIBA 3x3 турниру "Raiffeisen Bank Challenger", који је на програму 15. и 16. августа у Румунији.

- По квалитету екипа ово је најбољи турнир до сада и презадовољан сам виђеним. Гледаоци су имали прилику да виде прави баскет и нешто ново у граду - рекао је руководилац "Конзум FIBA 3х3" Александар Врањеш.

Члан побједничке екипе Никола Вујовић тријумфовао је у брзом шутирању тројки са 12 погођених шутева и освојио таблет рачунар. У категорији јуниора најбоља је била екипа Електрообнове, која је у финалу савладала Неодент са 11:7, док је код кадета Фратело био бољи од Кафе бара Краљ резултатом 21:18. Побједницима су обезбијеђене вриједне награде у виду спортске опреме и мобилних телефона. Такмичење у уличној кошарци налази се на званичном календару FIBA Еуропе Тоур, а укупан наградни фонд турнира износио је 7.000 КМ. На баскету у граду на Врбасу за екипу Мастер кафеа играо је Богдан Драговић, који ће представљати Србију на Свјетском првенству у игри један на један у Истанбулу и носи назив "King of the rock".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана