Rajevac kandidat FSRS

Milan Zubović
Rajevac kandidat FSRS

Banjaluka - Srpski trener Milovan Rajevac zvanični je kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske za selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Ova funkcija ostala je upražnjena nakon što je dosadašnji selektor Safet Sušić dobio otkaz poslije serije loših rezultata. Stručnjak iz Srbije prihvatio je ponudu i ući će u uži krug kandidata, a čelnici FSRS u petak će imati sastanak sa direktorom tehničkog komiteta FSBiH Denijalom Pirićem, sa kojim će razgovarati o kriterijumima za nove selektore i pomoćnike u stručnim štabovima.

Iskusni trener prihvatio je ponudu FSRS da preuzme kormilo reprezentacije BiH koja nije na najbolji način započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine i za sada ima samo dva boda iz četiri susreta. "Zmajevi" zauzimaju peto mjesto u grupi B iza Izraela, Velsa, Kipra i Belgije, dok su jedino ispred Andore.

- Razgovarali smo sa Rajevcem koji nam je dao načelan pristanak da bude jedan od kandidata za selektora fudbalske reprezentacije BiH po prijedlogu FSRS. Njegova reputacija i fudbalsko iskustvo garant su da može da ispuni očekivanja i ostvari takmičarske ambicije. Sa novim selektorom vjerujem da se može ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo i po našem mišljenju Rajevac je idealan kandidat da zamijeni Sušića - izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević, koji je ujedno i član Izvršnog odbora FSBiH.

Osim kandidata za seniorsku selekciju FSRS uskoro će početi da predlaže i selektore omladinskih kategorija.

Karijera

Rajevac je rođen 2. januara 1954. godine u Čajetini, a fudbalsku karijeru je započeo u Borcu iz Čačka i još je trenirao Srbiju iz Malmea, Slobodu iz Užica, Progres iz Frankfurta, Železnik, Peking (asistent), Crvenu zvezdu (vršilac dužnosti), Al Sad (pomoćnik), Vojvodinu i Al Ahli. Bio je selektor reprezentacije Gane, sa kojom je na SP u Južnoj Africi stigao do četvrtfinala, a imao je kratku epizodu u reprezentaciji Katra.

Aplikacije trenera

Prema pisanju sarajevskih medija na adresu FSBiH stiglo je ukupno 13 validnih aplikacija za selektora. Aplikacije su u najviše slučajeva slale agencije koje zastupaju pomenute fudbalske stručnjake, a neke su poslali i oni lično. Ponuđeni su strani stručnjaci poput Đovanija Trapatonija, Feliksa Magata, Enzca Šifa i Lotara Mateusa. Od trenera iz regiona osim Roberta Prosinečkog aplicirali su bivši selektor Hrvatske Igor Štimac, Milovan Rajevac, Dragan Okuka, Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Blaž Slišković i Šener Bajramović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana