Рајевац кандидат ФСРС

Милан Зубовић
Рајевац кандидат ФСРС

Бањалука - Српски тренер Милован Рајевац званични је кандидат Фудбалског савеза Републике Српске за селектора фудбалске репрезентације БиХ.

Ова функција остала је упражњена након што је досадашњи селектор Сафет Сушић добио отказ послије серије лоших резултата. Стручњак из Србије прихватио је понуду и ући ће у ужи круг кандидата, а челници ФСРС у петак ће имати састанак са директором техничког комитета ФСБиХ Денијалом Пирићем, са којим ће разговарати о критеријумима за нове селекторе и помоћнике у стручним штабовима.

Искусни тренер прихватио је понуду ФСРС да преузме кормило репрезентације БиХ која није на најбољи начин започела квалификације за Европско првенство у Француској 2016. године и за сада има само два бода из четири сусрета. "Змајеви" заузимају пето мјесто у групи Б иза Израела, Велса, Кипра и Белгије, док су једино испред Андоре.

- Разговарали смо са Рајевцем који нам је дао начелан пристанак да буде један од кандидата за селектора фудбалске репрезентације БиХ по приједлогу ФСРС. Његова репутација и фудбалско искуство гарант су да може да испуни очекивања и оствари такмичарске амбиције. Са новим селектором вјерујем да се може остварити пласман на Европско првенство и по нашем мишљењу Рајевац је идеалан кандидат да замијени Сушића - изјавио је предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић, који је уједно и члан Извршног одбора ФСБиХ.

Осим кандидата за сениорску селекцију ФСРС ускоро ће почети да предлаже и селекторе омладинских категорија.

Каријера

Рајевац је рођен 2. јануара 1954. године у Чајетини, а фудбалску каријеру је започео у Борцу из Чачка и још је тренирао Србију из Малмеа, Слободу из Ужица, Прогрес из Франкфурта, Железник, Пекинг (асистент), Црвену звезду (вршилац дужности), Ал Сад (помоћник), Војводину и Ал Ахли. Био је селектор репрезентације Гане, са којом је на СП у Јужној Африци стигао до четвртфинала, а имао је кратку епизоду у репрезентацији Катра.

Апликације тренера

Према писању сарајевских медија на адресу ФСБиХ стигло је укупно 13 валидних апликација за селектора. Апликације су у највише случајева слале агенције које заступају поменуте фудбалске стручњаке, а неке су послали и они лично. Понуђени су страни стручњаци попут Ђованија Трапатонија, Феликса Магата, Ензца Шифа и Лотара Матеуса. Од тренера из региона осим Роберта Просинечког аплицирали су бивши селектор Хрватске Игор Штимац, Милован Рајевац, Драган Окука, Фарук Хаџибегић, Мехмед Баждаревић, Амар Осим, Блаж Слишковић и Шенер Бајрамовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана