Raduljica iz Banjaluke ide u Šandong

Dušan Repija
Raduljica iz Banjaluke ide u Šandong

Banjaluka - Centar reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica iz Banjaluke je putem "Tvitera" obavijestio javnost da je novi košarkaš kineskog Šandonga.

Otkrovenje Svjetskog prvenstva u Španiji, na kojem je prosječno postizao 13 poena i imao 4,6 skoka, odlučio se za Daleki istok, iako je imao ponude nekoliko evropskih i NBA klubova.

- Sledeća stanica u mojoj karijeri je CBA liga, radujem se igranju za Šandong - napisao je Raduljica na "Tviteru".

Detalji ugovora sa kineskim klubom nisu poznati, ali se u proteklih nekoliko dana spekulisalo o cifri od dva miliona dolara, koliko bi snažni centar trebalo da dobije za godinu. Sezona u Kini završava se u februaru, poslije čega će Raduljica moći da pređe u neki od evropskih ili NBA klubova, pa je i to vjerovatno uticalo na njegovu odluku da se oproba u Kini.

Inače, Raduljica je od četvrtka uveče "bogatiji" za još jednu tetovažu koju mu je uradio poznati banjalučki tatu majstor Igor Pešić.

- Riječ je o ličnoj priči i motivu. Poslije sedam sati rada, tetovaža je ispala odlično, a najvažnije mi je da je Raduljica zadovoljan - rekao je Pešić, "krivac" za sve tetovaže na Raduljičinom tijelu.

Poslije urađenog posla, veliki prijatelji su obišli nekoliko banjalučkih noćnih klubova i priznali da su se dobro proveli.

Poslije promocije svoje knjige "Fajront u Sarajevu" doktor Nele Karajlić i Miroslav Raduljica sreli su se u jednom od banjalučkih lokala gdje su se družili sa obožavaocima, potpisivali autograme i slikali.

Bez priče sa medijima

Košarkaš nije bio raspoložen za priču s medijima, pravdajući se da je umoran i željan privatnosti, ali nije mogao da se sakrije od gomile obožavalaca svih generacija koji su mu svakog časa prilazili, čestitali i tražili da se fotografišu s njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana