Радуљица из Бањалуке иде у Шандонг

Душан Репија
Радуљица из Бањалуке иде у Шандонг

Бањалука - Центар репрезентације Србије Мирослав Радуљица из Бањалуке је путем "Твитера" обавијестио јавност да је нови кошаркаш кинеског Шандонга.

Откровење Свјетског првенства у Шпанији, на којем је просјечно постизао 13 поена и имао 4,6 скока, одлучио се за Далеки исток, иако је имао понуде неколико европских и NBA клубова.

- Следећа станица у мојој каријери је CBA лига, радујем се игрању за Шандонг - написао је Радуљица на "Твитеру".

Детаљи уговора са кинеским клубом нису познати, али се у протеклих неколико дана спекулисало о цифри од два милиона долара, колико би снажни центар требало да добије за годину. Сезона у Кини завршава се у фебруару, послије чега ће Радуљица моћи да пређе у неки од европских или NBA клубова, па је и то вјероватно утицало на његову одлуку да се опроба у Кини.

Иначе, Радуљица је од четвртка увече "богатији" за још једну тетоважу коју му је урадио познати бањалучки тату мајстор Игор Пешић.

- Ријеч је о личној причи и мотиву. Послије седам сати рада, тетоважа је испала одлично, а најважније ми је да је Радуљица задовољан - рекао је Пешић, "кривац" за све тетоваже на Радуљичином тијелу.

Послије урађеног посла, велики пријатељи су обишли неколико бањалучких ноћних клубова и признали да су се добро провели.

Послије промоције своје књиге "Фајронт у Сарајеву" доктор Неле Карајлић и Мирослав Радуљица срели су се у једном од бањалучких локала гдје су се дружили са обожаваоцима, потписивали аутограме и сликали.

Без приче са медијима

Кошаркаш није био расположен за причу с медијима, правдајући се да је уморан и жељан приватности, али није могао да се сакрије од гомиле обожавалаца свих генерација који су му сваког часа прилазили, честитали и тражили да се фотографишу с њим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана