Радослав Јањић, играч Младости и одбојкаш године РС: Уложени труд увијек се исплати

Никола Лучић
Радослав Јањић, играч Младости и одбојкаш године РС: Уложени труд увијек се исплати

Брчко - Један од најзаслужнијих играча за доминацију и бројне трофеје одбојкаша Младости претходних година је Радослав Јањић, који је послије недавног освајања Купа РС проглашен за најбољег одбојкаша Републике Српске.

Игра на позицији примача сервиса и прошле сезоне проглашен је за најбољег појединца финалних утакмица првенства БиХ, као и финала Купа. Након великог признања рекао је да му награда за одбојкаша године много значи и да је то највеће достигнуће које неко ко се бави овим спортом у РС може да добије. Јањић је, иначе, прве одбојкашке кораке направио у родном Љубињу.

- Награда је дошла као круна досадашње каријере и труда који сам уложио у бављење одбојком. Сјећам се када сам први пут ушао у салу у Љубињу. У клубу су тада били врхунски стручњаци, поготово за развој младих играча, и идеално је што сам баш тамо почео да се бавим овим спортом. Из Љубиња сам на позив Љубише Ристића прешао у Брчко, гдје сам наступао за Јединство три године. Имам само ријечи хвале за тај период и било је велико задовољство играти тамо. Међутим, позив Младости нисам могао да одбијем и заиста сам презадовољан - поручио је Јањић.

Поред одбрањене титуле у Купу РС, Брчаци су и актуелни шампиони и освајачи Купа БиХ, а Јањић је рекао да, упркос одличним играма, још није размишљао о иностраним ангажманима.

- Тренутно сам фокусиран само на Младост јер и овдје играчи могу да напредују. Сваке сезоне играмо доста великих утакмица, учествујемо у европским такмичењима, а прошле године смо добили награду за најбољи спортски колектив у БиХ - рекао је Јањић.

Након што су завршили учешће у квалификацијама за Лигу шампиона, Брчаци ће европску причу наставити у ЦЕВ купу, гдје их 28. новембра очекује гостовање код холандског Ориона.

- Имамо шансу да елиминишемо холандску екипу. Посједујемо квалитет којим можемо да им парирамо. Према информацијама које имамо, веома су јак тим. Доста су високи, што нам не одговара. Међутим, покушаћемо да доведемо једног или два играча, али видјећемо хоћемо ли успјети у томе пошто је прва утакмица близу - закључио је Јањић.

Узори Ковачевић и Ћук

Јањић је рекао да му је српски репрезентативац Урош Ковачевић један од узора, али и некадашњи играч Љубиња Анђелко Ћук.

- Ковачевићу се дивим јер гајимо сличан стил игре. Један од највећих узора ми је Ћук, коме сам се дивио још када сам почео да тренирам одбојку. Љубиње је увијек било расадник талентованих одбојкаша - рекао је Јањић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана