Radosav Aleksić: Radnik novi izazov u karijeri

Darko Pašagić
Radosav Aleksić: Radnik novi izazov u karijeri

Bijeljina - Prvo pojačanje Radnika za novu sezonu bio je iskusni štoper Radosav Aleksić, koji se još privikava na novu sredinu.

Ovaj 33-godišnjak rođen u Kruševcu, a prije četiri godine počeo je da fudbalski hljeb zarađuje u BiH. Prvo je igrao u Slaviji, zatim Zrinjskom, te Travniku, a prije dolaska u Bijeljinu proveo je dvije godine u Krupi.

- Mogu slobodno da kažem da su te dve sezone provedene u klubu iz kanjona Tijesno sigurno najlepše u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ne samo zato što sam pružao dobre partije, već i zbog celokupne atmosfere koja je vladala i još uvek vlada u Krupi. U obje smo igrali Ligu za prvaka u prošloj stigli i do finala Kupa BiH i moram da budem zadovoljan ostvarenim. Uz sve to privikao sam se i na grad i Banjaluka će mi zauvek ostati u srcu i lep dio mog života - naglasio je Aleksić.

Po isteku ugovora odlučio je da potraži novu sredinu, a izbor je pao na Radnik.

- Biće ovo za mene novi izazov u karijeri, jer su Bijeljinci u prethodne tri sezone pokazali da su izrasli u zrelu sredinu u kojoj se zna šta se želi i hoće. Osvojili su Kup BiH, igrali Evropu, dva puta bili među šest najboljih. Možda je ova sezona i prilika za nešto više, jer je najveći deo ekipe ostao na okupu - izjavio je Aleksić, koji je sa timom iz Semberije potpisao dvogodišnju saradnju.

Sa nekoliko igrača Radnika je imao priliku već da igra u nekim ranijim klubovima.

- Igrao sam sa Dušanom Martinovićem još Napretku iz Kruševca, saigrač u Zrinjskom mi je bio Velibor Đurić, a u Travniku Nedim Mekić. Dobar deo saigrača dobro poznajem od ranije tako da mi period adaptacije neće teško pasti. Najvažnije je da se ovaj pripremni ciklus dobro odradi i da protekne bez povreda. A kada počnu utakmice, pogotovo one za bodove, onda je sve lakše - nastavio je Aleksić.

Prvi dani juna ostaće u trajnom sjećanju ovog fudbalera.

  • Posle skoro petogodišnje veze oženio sam se svojom devojkom Minom Tošić. Iako smo oboje iz Srbije sudbina nas je spojila u Republici Srpskoj, tačnije u Istočnom Sarajevu. Kada sam došao da igram za Slaviju, ona je studirala na Muzičkoj akademiji. Iskra je planula i nedavno je krunisana brakom. Bila su to praktično dva venčanja zbog daljine rodnih gradova. Prvo je 2. juna u njenoj Loznici održano crkveno vjenčanje, a zatim sedam dana kasnije u mom Kruševcu opštinsko - dodao je Aleksić.

Treće pojačanje

Poslije Radosava Aleksića i Ognjena Đelmića bijeljinski premijerligaš doveo je i treće pojačanje, a riječ je o iskusnom 28-godišnjem napadaču Danijalu Brkoviću, koji je prethodnu polusezonu igrao u njemačkom niželigašu Esenu, a sa Radnikom je potpisao ugovor na dvije godine. U BiH je ranije već igrao za mostarski Velež, sarajevski Željezničar, Olimpik i Čelik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana