Radoja blizu povratka u Borac

Darko Pašagić
Radoja blizu povratka u Borac

Banjaluka - Doskorašnji fudbaler Rudar Prijedora i najbolji fudbaler Republike Srpske za 2015. godinu Siniša Radoja u sljedećoj sezoni mogao bi nositi dres Borca.

- Razgovorali smo sa Sinišom Radojom, kome je istekao ugovor sa Rudar Prijedorom i blizu smo da postignemo dogovor. Postoji obostrana želja i vjerujem da ćemo se dogovoriti o saradnji - rekao je novi šef stručnog štaba "crveno-plavih" Zoran Dragišić.

Da je bilo razgovora potvrdio je Radoja, koji je ponikao na Gradskom stadionu, ali nikada nije dobio pravu šansu. Pored Prijedora, seniorsku karijeru gradio je u Slobodi iz Mrkonjić Grada i banjalučkog BSK-a.

- Razgovarao sam sa čelnicima Borca, postoji želja da se vratim u klub u kojem sam ponikao, ali će sve biti poznato narednih dana - rekao je Radoja.

Kormilar Banjalučana ima želju da mu pomoćnik bude Čedomir Ćulum, koji je, kao i Radoja, u prošloj sezoni nosio dres Prijedorčana, ali bi mogao okačiti kopačke o klin.

- Ćulum polaže za dobijanje trenerske licence i volio bih da sarađujemo. I sa njim su razgovarali i vjerujem da ćemo se dogovoriti. Osim njega, u stručnom štabu biće još i trener golmana Radovan Gajić, koji je i ranije obavljao tu funkciju - dodao je Dragišić.

On je naglasio da još nije poznato kada će Borac započeti pripreme za novu sezonu.

- Još se ne zna kada počinje novo prvenstvo, a u zavisnosti od toga, zavisiće i početak našeg rada. Uglavnom, sigurno je da će to biti negdje između 20. i 25. juna. Još nismo razgovarali gdje će se obaviti pripreme, ali želja je da to bude negdje, gdje će biti dosta drugih ekipa, tako da neće biti sporno odigravanje kontrolnih susreta - dodao je Dragišić.

Kajkut

Među onima, koji se pominju kao mogući povratnici na Gradski stadion je i doskorašnji igrač grčke Verije Saša Kajkut.

- Imao sam konkretne i korektne razgovore sa čelnicima Borca koji imaju plan i viziju da klub postave na zdrave noge. Dali su mi više nego korektnu ponudu, ali sam im rekao da povratak nije realan, bar ne u ovom trenutku - rekao je Kajkut, koji je karijeru započeo u Borcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana