Radniku treći pehar u nizu

Darko Pašagić
Radniku treći pehar u nizu

Prijedor - Fudbaleri Radnika pobjednici su 25 Kupa Republike Srpske pošto su u finalu poslije boljeg izvođenja penala savladali Krupu sa 6:5 (1:1).

Time su Bijeljinci uz trofej oborili i dva rekorda. Postali su prvi tim koji je šest puta bio pobjednik ovog takmičenja (pet pehara ima Borac iz Banjaluke), ali i prva ekipa koja je tri puta uzastopno stigla do pehara.

Radnik je poveo u 40. minutu golom Irfana Hadžića, a u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena izjednačio je Slobodan Milanović. Prilikom izvođenja penala golman Radnika Branislav Ružić je u drugoj seriji odbranio šut Radosava Aleksića, da bi Bijeljinac Velibor Đurić u četvrtoj seriji šutirao pokraj gola. Poslije pet serija rezultat je bio 5:5, Nenad Srećković je pogodio za 6:5, a potom je igrač Krupe Petar Banović šutirao preko gola i slavlje igrača Radnika je moglo da počne.

- Ovo je samo šlag na kraju jedne divne sezone, koju smo krunisali osvajanjem Kupa Republike Srpske. Nadam se da će najveći dio ove ekipe ostati na okupu i da ćemo naredne sezone biti još bolji. Možda u ovom susretu nismo bili na nivou igara koje smo pružali u finišu prvenstva, ali nas je sreća pogledala sa bijele tačke i stigli smo do rekordnog, šestog pehara - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Mladen Žižović.

Finiš sezone nije bio po volji uprave, stručnog štaba i igrača Krupe koji su izgubili sedam mečeva uzastopno, a potom su, poslije solidne igre u osmom, izgubili i u finalu Kupa Srpske. Prije toga su ostali i bez pehara u Kupu BiH i Kupu Banjaluke.

- Bili smo po igri bliži podizanju pehara, ali niz okolnosti je uticao da ne ostvarimo svoj cilj. Smatram da su Radnik i Krupa ovom utakmicom vratili Kup Republike Srpske na mjesto koje mu po važnosti i pripada. Za nas je finiš sezone bio katastrofalan. Volio bih naći klub u svijetu koji je u jednoj sezoni igrao tri finala i u sva tri ostao bez pehara. Uz sve to, u posljednje četiri utakmice naši rivali su na kraju svake podizali pehar (četvrti Zrinjski u Mostaru u posljednjem kolu Premijer lige) i to sigurno djeluje jako destimulativno - rekao je trener Krupe Slobodan Starčević, koji će u srijedu sjesti sa klupskim čelnicima i razgovarati o svojoj budućnosti.

Bijeljincima je pripala novčana nagrada od 10.000 maraka, a Krupi 5.000. Sa 300 maraka nagrađen je najbolji akter susreta Dušan Martinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana