Раднику трећи пехар у низу

Дарко Пашагић
Раднику трећи пехар у низу

Приједор - Фудбалери Радника побједници су 25 Купа Републике Српске пошто су у финалу послије бољег извођења пенала савладали Крупу са 6:5 (1:1).

Тиме су Бијељинци уз трофеј оборили и два рекорда. Постали су први тим који је шест пута био побједник овог такмичења (пет пехара има Борац из Бањалуке), али и прва екипа која је три пута узастопно стигла до пехара.

Радник је повео у 40. минуту голом Ирфана Хаџића, а у првом минуту судијске надокнаде првог полувремена изједначио је Слободан Милановић. Приликом извођења пенала голман Радника Бранислав Ружић је у другој серији одбранио шут Радосава Алексића, да би Бијељинац Велибор Ђурић у четвртој серији шутирао покрај гола. Послије пет серија резултат је био 5:5, Ненад Срећковић је погодио за 6:5, а потом је играч Крупе Петар Бановић шутирао преко гола и славље играча Радника је могло да почне.

- Ово је само шлаг на крају једне дивне сезоне, коју смо крунисали освајањем Купа Републике Српске. Надам се да ће највећи дио ове екипе остати на окупу и да ћемо наредне сезоне бити још бољи. Можда у овом сусрету нисмо били на нивоу игара које смо пружали у финишу првенства, али нас је срећа погледала са бијеле тачке и стигли смо до рекордног, шестог пехара - нагласио је шеф стручног штаба Радника Младен Жижовић.

Финиш сезоне није био по вољи управе, стручног штаба и играча Крупе који су изгубили седам мечева узастопно, а потом су, послије солидне игре у осмом, изгубили и у финалу Купа Српске. Прије тога су остали и без пехара у Купу БиХ и Купу Бањалуке.

- Били смо по игри ближи подизању пехара, али низ околности је утицао да не остваримо свој циљ. Сматрам да су Радник и Крупа овом утакмицом вратили Куп Републике Српске на мјесто које му по важности и припада. За нас је финиш сезоне био катастрофалан. Волио бих наћи клуб у свијету који је у једној сезони играо три финала и у сва три остао без пехара. Уз све то, у посљедње четири утакмице наши ривали су на крају сваке подизали пехар (четврти Зрињски у Мостару у посљедњем колу Премијер лиге) и то сигурно дјелује јако дестимулативно - рекао је тренер Крупе Слободан Старчевић, који ће у сриједу сјести са клупским челницима и разговарати о својој будућности.

Бијељинцима је припала новчана награда од 10.000 марака, а Крупи 5.000. Са 300 марака награђен је најбољи актер сусрета Душан Мартиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана