Раднику шамар од шампиона

Д. П.
Раднику шамар од шампиона

Бијељина - Радник је наставио са лошим резултатима на почетку првенства и у петом колу поражен је на свом терену од сарајевског Жељезничара са 1:3.

Према приказаном на терену Радник је имао више од игре, али је тим са "Грбавице" играо онолико колико му је потребно да забиљежи тријумф. Сарајлије су повеле већ у другом минуту. Дуел играча Радника Ђоке Миловића и фудбалера Жељезничара Неде Турковића у казненом простору главни судија Дарко Обрадовић из Стоца окарактерисао је као прекршај за најстрожу казну, коју је извео Сеад Бучан и погодио право мјесто. То није поколебало Бијељинце, који су у наставку првог дијела имали неколико шанси, али нису били прецизни Миливоје Лазић, Јован Вучинић и Марко Обрадовић.

Гости су удвостручили предност у 55. минуту евроголом Дамира Садиковића, који је шутирао са двадесетак метара и погодио унутрашњу страну пречке, од које се лопта одбила у мрежу. Трећи гол Жељезничара плод је грешке голмана домаћих Борише Бодироге и Ранка Галешића, који су поклонили лопту Томиславу Томићу. Овај је шутирао, лопта се одбила од Бодироге и отишла у гол. Два минута касније фудбалери Радника су постигли први погодак у овом првенству и почасни у овом сусрету, а стријелац је био Самир Мемишевић послије корнера који је извео Вучинић.

- И поред пораза, одиграли смо добру утакмицу, али је поново проблем била реализација. Иако смо рано примили гол из "сумњивог" пенала, наставили смо са добром игром у првом дијелу сусрета, али нисмо успјели да реализујемо неколико шанси. Упркос поразу радује ме што из меча у меч играмо боље и вјерујем да ће и резултати кренути узлазном путањом. Вјерујем већ у суботу, када гостујемо у Витезу - нагласио је шеф стручног штаба Радника Срђан Бајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана