Radniku dosta bod

Siniša Kotaraš
Radniku dosta bod

Bijeljina - Fudbaleri Radnika su se svojim igrama i rezultatima u posljednjih nekoliko godina jednostavno nametnuli kao perjanica fudbala Republike Srpske pa u Bijeljini ne žele da se ove titule odreknu bez velike borbe.

Na otvaranju nove sezone izabranici Mladena Žižovića će u derbiju kola ugostiti ekipu Sarajeva i ova utakmica izaziva u Semberiji veliko interesovanje. Domaćini poručuju da su spremi za veliki izazov, što je pokazao i sam finiš priprema u kojem se dobra igra poklopila sa rezultatima, iako oni nisu bili prioritet.

- Biće ovo, u nepunih pola godine, naša već četvrta utakmica sa istim rivalom i neće biti neke prevelike razlike. Sarajevo je i dalje favorit, najavljuje da u Bijeljinu dolazi po tri boda, a na nama je da pokušamo da te njihove ambicije, bar što se tiče ove utakmice, spriječimo. Realno za nas je svaki rezultat bez poraza pozitivan. Naravno, ukoliko nam bude pružena prilika i za nešto više, znaćemo da je iskoristimo - naglasio je Žižović.

Bijeljinci u novi šampionat ulaze sa ambicijama da ponove rezultate iz prethodnih sezona. U pauzi između dva prvenstva klub je napustilo nekoliko nosilaca igre, uključujući kapitena Dinu Beširovića, ali su stigle adekvatne zamjene. Zdravstveni bilten nije najbolji, jer su pod znakom pitanja nastupi Demira Pece, Domagoja Franića i Pavla Sušića, a nekoliko pojačanja još nije registrovano i nema pravo nastupa.

- Kao i svako prvenstvo i ovo krećemo od nule. Imamo neke nove ciljeve koji, realno, nisu pretjerano različiti u odnosu na one iz prethodnih godina. Nastojaćemo da zadržimo mjesto u gornjem dijelu tabele - kaže Žižović.

Sarajevo u Bijeljinu stiže nakon dvomeča sa jermenskim Banantsom u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope. Zbog toga je tim sa “Koševa” tražio odgađanje ove utakmice za čak mjesec, na šta u Bijeljini nisu pristali.

  • Nikada do sada nisam čuo da je i jedan klub iz regije tražio toliko odgađanje zbog nastupa u Evropi. Onda su to sarajevski mediji još “napumpali”, pa je ispalo da mi ne marimo za fer-plej. Malo su to sarajevski mediji “naduvali”, ali mi moramo prvo da gledamo sebe i svoje interese. Uostalom, sve mi se čini da oni sada trače alibi. Mi prvo moramo da gledamo sebe, a meni se čini da oni već sada traže alibi za eventualni neuspjeh Sarajeva - kategoričan je Žižović.

Parovi prvog kola

Subota: Krupa - Čelik (17.30), Mladost - Zvijezda 09 (17.30), GOŠK - Željezničar (17.30), Sloboda - Zrinjski (20). Nedjelja: Radnik - Sarajevo (17.30), Široki Brijeg - Tuzla Siti (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana