Радник замало до тројке из Бањалуке

Дарко Пашагић
Радник замало до тројке из Бањалуке

Бањалука - Првенствени дуел 24. кола Премијер лиге БиХ између фудбалера Борца и Радника завршен је ремијем, 1:1, а уз мало среће гости из Бијељине су кући могли отићи са цијелим плијеном.

Српски дерби Бањалучани су добро отворили и повели већ у другом минуту. Корнер са десне стране је извео Федор Предраговић, лопту је главом захватио Елвир Кољић и смјестио је у мрежу. Пет минута касније Младен Жижовић искоса са лијеве стране, из слободног ударца, покушао је да изненади Асмира Авдукића који је лопту испод пречке избацио у корнер. Изједначење је услиједило у 24. минуту. Са десне стране јак центаршут је упутио Ђоко Миловић, лопта је на супротну страну дошла до Станка Остојића који је одмах центрирао, а Марко Обрадовић је био неумољив за 1:1. У 71. минуту могли су Бијељинци доћи до вођства када је у доброј ситуацији био Обрадовић, овог пута је голман Бањалучана успио да одбрани његов ударац. Пет минута касније добро су комбиновали Обрадовић и “резервиста” Слађан Антић, који је шутирао и погодио десну стативу Авдукића. Исти тандем био је на сцени у 82. минуту, само је овог пута гађао Обрадовић, али се резултат није промијенио. Домаћи су једини ударац у оквир гола у другом полувремену упутили на самом истеку 90. минута, и то преко Предраговића чији је шут укротио чувар мреже Радника Бориша Бодирога.

- Нама је био циљ да побиједимо, освојили смо бод, али не могу бити незадовољан, с обзиром да смо могли и да изгубимо. Честитам ривалу и желим им да сачувају премијерлигашки статус. За нас нема предаха, окрећемо се мечу сезоне, односно реванш утакмици полуфинала Купа БиХ, коју у сриједу играмо на “Пецари” - нагласио је шеф стручног штаба Бањалучана Владо Јагодић.

Кормилар Бијељинаца Славко Петровић био је презадовољан освојеним бодом, али и игром коју су у овом сусрету пружили његови изабраници.

- Била је то квалитетна утакмица и можемо да жалимо што нисмо побиједили, јер смо у другом полувремену пропустили три добре прилике. Међутим, да нам је неко прије почетка сусрета понудио бод објеручке бисмо га прихватили, а он ће нам пуно значити у борби за опстанак - истакао је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана