Радник већ спреман за старт првенства

Синиша Котараш
Радник већ спреман за старт првенства

Бијељина - Фудбалери Радника завршили су десетодневне припреме на Купресу и од данас настављају са тренинзима у Бијељини.

Шеф стручног штаба, Младен Жижовић, каже да је до сада урађено углавном све оно што је планирано, али да у наставку неће бити опуштања, те да ће се рад, из дана у дан.

- Задовољан сам оним што смо урадили јер смо испоштовали план и да није било малих повреда, све би могло да добије највишу оцјену. У питању су Павле Сушић и Демир Пецо, прве оцјене кажу да су повреде лакше природе, али ћемо за сваку случај у Бијељини одрадити контролне прегледе. Вјерујем да ће све бити у реду и да ће њих двојица већ у суботу бити спремни за “генералку” против Подриња - каже Жижовић.

Радник је на Купресу одиграо и три контролне утакмице и доживјели два пораза, те остварили једну побједу.

- Морам да нагласим да резултати нису били у првом плану, већ да нам је најважније било да видимо како су се адаптирале новајлије, те да се, на крају крајева, што боље припремимо за почетак првенства. Изгубили смо од Зрињског 0:3, али треба знати да су “племићи” много раније кренули са припремама због европских наступа. У другој утакмици нас је савладао ГОШК (0:1), и ту сам, осим самог резултата, био веома задовољан виђеним. Створили смо доста прилика, претрчали ривала, а и поставка на терену је била на нивоу. У трећем сусрету, у којем су прилику добили млађи играчи, савладан је Нови Травник, са 2:0, уз све похвале играчима за приказану игру - тврди Жижовић.

Према његовим ријечима, у Бијељини ће бити настављен рад истим темпом као и до сада, а за суботу је планирана “генералка” против Подриња из Јање.

  • Има ту 13-14 играча који равноправно конкуришу за први тим, а ту је и неколико млађих фудбалера који једва чекају да добију прилику. Што се тиче појачања, видјећемо да ли можемо да, евентуално, доведемо још једног голмана и можда неког искуснијег играча – додао је Жижовић.

Амбиције јасне

Говорећи о плановима Радника у наредној сезони, стратег Бијељинаца је био више него јасан.

- Желимо да и даље будемо стабилан лигаш и да већ од старта избјегнемо борбу за опстанак што би значило пласман у горњи дио табеле. Такође, имамо амбицију да поново афирмишемо неколико младих фудбалера, те бар једног који ће, попут Самира Мемишевића, Бесима Шербечића или Дине Бешировића, направити добар трансфер у иностранство - категоричан је Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана