Radnik slavio u prvom meču osmine finala Kupa BiH

Dušan Repija
Radnik slavio u prvom meču osmine finala Kupa BiH

Banjaluka - Golom Dušana Martinovića u Kaknju fudbaleri Radnika utabali su sebi put među osam najboljih ekipa u Kupu BiH, takmičenju u kojem brane trofej osvojen prošle sezone.

Fudbaler sredine terena tako je nastavio golgetersku seriju započetu još u prvenstvenom duelu protiv Slobode, a produženu u prošlom kolu u remiju (1:1) protiv aktuelnog šampiona Zrinjskog. Bijeljinci su se izgleda pretplatili na odlične rezultate u kup takmičenjima, a na dobrom su putu da, kao i prošle sezone, eliminišu Rudar u istoj fazi takmičenja.

Druga dva predstavnika iz Srpske nisu imala uspjeha. Malo ko je mogao očekivati da će Slavija u Doboju kod Kaknja, poslije vođstva u petom minutu do 12. primiti tri pogotka. Ekipa Husrefa Musemića nastavila je u istom ritmu i već do poluvremena je na semaforu stajalo 5:1, a "sokolovi" na terenu izgledali kao razbijena vojska. Domaći su u drugom dijelu postigli još jedan pogodak i praktično obezbijedili plasman u narednu rundu.

Drugi prvoligaš Srpske Kozara je ostavila mnogo bolji utisak protiv Sarajeva. Jedna od najboljih ekipa u BiH slavila je na "Koševu" sa 3:1, ali se ekipa Velimira Stojnića nije obrukala. Trener Sarajeva Mehmed Janjoš malo je promiješao karte, ali to ne umanjuje igru Gradiščana, za koje je jedini gol postigao mladi Vladimir Petković.

Rezultati i strijelci odmine finala Kupa BiH: Mladost (DK) - Slavija 6:1 (Kuzmanović 7, 10, Ramović 11, 30 Šišić 26, Maksimović 90+2 - Milenković 5), Sloboda - Široki Brijeg 1:0 (Merzić 10), Sarajevo - Kozara 2:1 Hebibović 8, Mihojević 53, Rustemović 82 - Petković 55), Rudar (K) - Radnik 0:1 (Martinović 71). Sinoć: Željezničar - Goražde. U utorak su igrali: Orašje - Travnik 1:1. Danas igraju: Bosna Sema - Radnički (L) (15). Revanš mečevi zakazani su za 26. novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana