Радник се у балону спрема за Широки Бријег

Игор Станишић
Радник се у балону спрема за Широки Бријег

Бијељина - Због недостатка адекватних услова за рад фудбалери Радника приморани су да се у балону припремају за сутрашњи меч са Широким Бријегом.

Бијељиници су у прошлом коло освојили битан бод на гостовању код Сарајева и сада су близу пласмана у Лигу за првака. Ту утакмицу су архивирали и окрећу се незгодном ривалу, али су се за овај меч припремали нешто другачије него што је уобичајено.

- Тренинге спроводимо у балону, јер нисмо у могућности да радимо на отвореном. Чињеница је да Радник нема терен са вјештачком подлогом па смо приморани да импровизујемо и да одржавамо нашу форму у затвореном простору. Битно нам је да одржавамо кондицију и да неке тактичко-техничке замисли спроводимо онолико колико нам могућности пружају - рекао је тренер Радника Младен Жижовић.

Он се нада да ће његова екипа пружити још једну добру партију како би што прије обезбиједила улазак међу првих шест.

- Широки Бријег је још једна у низу препрека ка остварењу циља, а то је шеста позиција. Најбитније је да су готово сви играчи здрави и да немамо играча под суспензијама. Прикључио нам се и Шевко Окић који вуче незгодну повреду још од припрема у Будви - додао је Жижовић.

Подршку бившем клубу дао је Самир Мемшевић, који сада носи дрес Гронингена. Он се радо сјећа времена проведеног у Раднику.

- Клуб и Бијељина ће ми у сјећању остати заувијек. Понекад погледам видео снимке са финала Купа БиХ и увијек ми измами осмијех на лице. Био је то први трофеј на највишем нивоу и за Радник и за већину нас. Велика ми је част што сам тада био капитен тима и подигао пехар. То је незаборавно. Мислим да је тада Бијељина изгледала као прави фудбалски град, јер направити тако велике ствари са, тако рећи, малим клубом у БиХ је импозантно - истакао је Мемишевић.

Радно на стадиону

Слика: радник стадион

У Раднику су труде да обезбиједе добре услове за утакмицу против Широког Бријега, која је на програму сутра. Због тога су уложени максимални напори да терен буде очишћен од снијега како не би било сметњи при одигравању меча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана