Радник се није обрукао против Партизана

Игор Станишић
Радник се није обрукао против Партизана

Бијељина - Сва величина Партизана осликана је још једном у срцу Семберије. Прољећни минус и вјетар нису били препрека за око 3.500 гледалаца из Бијељине, али и околних градова да дођу и уживају у фудбалском празнику какав су приредили фудбалери Радника и "црно-бијелих".

Имали су Бијељинци шта да покажу, момци Младена Жижовића одиграли су мушки и без великог респекта према ривалу. То на крају није било довољно за више од часног пораза, а једини гол постигао је најкориснији играч првог дијела Суперлиге Ђорђе Ивановић. Новајлија "црно-бијелих" из суботичког Спартака до сада није у потпуности оправдао епитет играча за којег је спортски сектор Партизана издвојио 400.000 евра, а можда му баш овај гол помогне за што брже прилагођавање на већи клуб.

Шампион Србије и учесник нокаут фазе Лиге Европе дошао је у ослабљеном саставу, без репрезентативаца и неколико повријеђених играча, али су Семберци могли на дјелу да виде најскупље појачање у историји клуба Сејдуба Суму и још неколико стандардних првотимаца, потпомогнутим плејадом бисера из једне од најбољих фудбалских фабрика, те легендарног Сашу Илића, који је приликом уласка на терен добио највеће овације.

- Био сам већ неколико пута у Бијељини и сваки пут се осећам сјајно, баш као и сада. Ако ми се укаже прилика да поново дођем са Партизаном сигурно ћу доћи, ако не, доћи ћу сам. Био сам ту када је Радник освојио Куп, а једно је сигурно да овај клуб уз председника Младена Крстајића израста у респектабилну средину. Што се тиче утакмице било је доста жара. Услови за игру били су тешки, али то није сметало да  се прикаже добра игра. Све у свему лепо фудбалско послеподне, које су ови промрзли гледаоци заслужили - нагласио је Илић.

Задовољство није крио ни шеф стручног штаба Мирослав Ђукић.

- Права фудбалска атмосфера. Штета то нису биле боље временске прилике да буде још више гледалаца. Играло се по тешком терену, али су обе екипе показале шта умеју. Радник се показао у добром светлу, делује као добро укомпонована екипа и сигурно није чудо што пружа добре партије у првенству БиХ. За нас је ова утакмица добро дошла да искористимо ову репрезентативну паузу - истакао је Ђукић.

Партизан је прекинуо серију Радника од шест мечева без пораза у другом дијелу шампионата, али се пријатељске утакмице не рачунају у тај низ који ће Бијељинци моћи да продуже предстојећег викенда против Жељезничара.

- У неким тренуцима меча чак смо били бољи и срећан сам што је моја екипа показала да има снаге да се носи са шампионом Србије. Сада нам остаје да се што боље спремимо за меч у Сарајеву и надам се да ћемо наставити у истом ритму. Не рачунајући овај, примили смо само један гол у наставку првенства, што ме посебно радује. Играмо врло чврсто, посебно у фази одбране - рекао је Жижовић.

И Радник је био ослабљен неиграњем младог репрезентативца БиХ Демира Пеце, а прилику су добили момци који рјеђе играју па ће им сигурно овај меч остати у лијепом сјећању.

Посљедњи пут Партизан је гостовао у Бијељини прије 15 година, а садашњи спортски директор Ивица Илиев тада је био једна од највећих снага екипе коју је са клупе водио легендарни Нијемац Лотар Матеус.

- Увек када долазим у Бијељину доживљавам то са посебном топлином и пажњом. Највећи "кривац" за наш долазак је Младен Крстајић. Заиста ми је жао што он није био, јер је у великим обавезама са репрезентацијом те му овом приликом као много пута до сада желим све најбоље у раду. У Бијељини смо дочекани домаћински, онако како то доликује традицији. Радник је одиграо добро и не видим велику разлику између тог клуба и екипа из Суперлиге Србије. Можда у то нећете поверовати, али заиста је тако. Радник има много квалитетних играча посебно у везном реду, али нећу да причам о именима јер је то моја визија - закључио је Илиев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана