Радник остао без дефанзивца, али довео појачање: Зељковић у Јерменији, Мекић за јачу средину

Игор Станишић
Радник остао без дефанзивца, али довео појачање: Зељковић у Јерменији, Мекић за јачу средину

Бијељина - Како се ближи почетак нове сезоне, у екипи Радника дешава се све више промјена, па су тако клуб напустили Младен Зељковић (29) и Армел Бербић (21), док ће Бијељинце појачати Недим Мекић (21).

Раник је тако остао без искусног десног бека Зељковића, који ће каријеру наставити у екипи Алашкерта, актуелног шампиона Јерменије, док се Бербић вратио у Славен из Живиница. Зељковићу ће ово бити други инострани ангажман, јер је прије другог доласка у Радник пола године наступао за канадски Ватерло.

- До договора са сада већ новим клубом дошло је тако што ме препоручио мој велики пријатељ Миљан Јаблан, који је чак имао и утицаја на мој потпис уговора и дугујем му огромну захвалност. У новом клубу су велика очекивања, поново желимо титулу и да прођемо прво коло квалификација за Лигу шампиона. Желим да захвалим свим људима у Раднику, предсједнику Младену Крстајићу, те тренеру Младену Жижовићу. Иза мене је прелијеп период и заиста носим лијепе успомене из Бијељине - рекао је Зељковић.

Он је трећи играч који је напустио Радник у овом прелазном року, послије Немање Златковића и Едина Адемовића. Тренеру Младену Жижовићу жао је што је остао без Зељковића, али га радује долазак талентованог Мекића. Он је играо за ГОШК, са којим је био најбољи у Првој лиги ФБиХ. Мекић је током каријере играо за Травник, Жељезничар, Игман и Олимпик.

- Зељковић је у два наврата боравио у Раднику и за то вријеме оставио запажен траг и клуб му је изашао у сусрет да направи инострани ангажман. Изгубили смо стандардног играча и желим му сву срећу у даљој каријери. Клупско руководство показало је своју величину, јер је Зељковића везивао уговор још шест мјесеци. Доласком Мекића појачали смо конкуренцију у средњем реду. Наиме, ради се о младом талентованом фудбалеру пред којим је велика будућност. Искрено се надам да ће то својим квалитетом доказати и на прави начин оправдати указано повјерење - истакао је Жижовић, који је добио друго појачање након доласка Славише Радовића.

Припреме

Радник је са припремама за нову сезону почео у четвртак, а први дио обавиће у Бијељини, док ће почетком јула екипа отпутовати на Купрес. Тамо ће боравити десет дана и поред жестоког рада одиграће неколико пријатељских утакмица. Генерална проба биће у Бијељини, 15. јула, а име противника још није познато.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана