Radnik niko ne može da zaustavi

Dušan Repija, Darko Pašagić
Radnik niko ne može da zaustavi

Bijeljina - Fantastičnu seriju bez poraza fudbaleri Radnika produžili su i na šesti meč, a ne samo da su ostali neporaženi protiv favorizovanog Sarajeva, nego su ga i savladali pred svojim navijačima.

Strijelac jedinog gola bio je Nenad Srećković u 53. minutu, kojim su Bijeljinci stigli do treće pobjede, uz koju imaju i tri remija u nastavku sezone. Kao i u prethodnim susretima Mladen Žižović je postavio igru prije svega da Radnik ne primi gol, a odlična disciplina i borbenost domaćih nagrađena je jednim golom u mreži rivala. Srećković je možda želio i da centrira, ali je lopta prevarila golmana Bojana Pavlovića. Objektivne nedostatke u pojedinačnom kvalitetu Radnik svaki put nadomjesti fanatičnom borbenošću igrača i taktičkom postavkom koja protivničkim ekipama ne daje mnogo prostora u manevru. Poslije ovog trijumfa Radnik je stigao Krupu po broju bodova, a sve bliže je i Sarajevu, kojem je ovo drugi poraz u nizu. Treba li uopšte trošiti riječi o finansijskim mogućnostima dva tima, s obzirom na to da su gosti u tom segmentu sigurno među dvije, a možda i najpotentnija ekipa u ligi. Međutim, fudbal je još jednom pokazao da ne igra novac nego igrači i trener. Ovo je možda i posljednji meč Husrefa Musemića na klupi Sarajeva, s obzirom na to da su se i prije ovog kola mogla čuti šaputanja o njegovoj smjeni.

I u drugom predstavniku Srpske u Ligi za šampiona, Krupi, mogu da budu zadovoljni remijem protiv Širokog Brijega (0:0). Meč je odigran u gotovo neregularnim uslovima, a teren je više ličio na bazen.

- Ne znam šta treba da se desi pa da jedna utakmica Premijer lige bude odgođena. Nas, uostalom, niko ništa ne pita i naše je da se prilagodimo i damo sve od sebe za što bolji rezultat. Obje ekipe dale su sve od sebe, ali u ovakvim uslovima bolje nije moglo. Imali smo tu prečku Saše Nikodijevića, imao je i protivnik jednu priliku poslije naše greške i to je to... Na kraju, ovih 0:0 je najrealniji rezultat i, ono što je najvažnije, dobro je da se niko nije povrijedio - naglasio je trener Krupe Slobodan Starčević.

Liga za prvaka

1. Željezničar   24     17     3       4       41:19 54

2. Zrinjski 24     16     4       4       44:22 52

3. Š. Brijeg        24     14     4       6       38:17 46

4. Sarajevo         24     12     4       8       44:21 40

5. Krupa    24     9       9       6       29:24 36

6. Radnik   23     10     6       8       23:25 36

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana