Радник наставио гдје је стао прошле сезоне

Дарко Пашагић
Радник наставио гдје је стао прошле сезоне

Бијељина - Фудбалери Радника, који су у првом колу новог шампионата савладали Сарајево са 2:1 нису могли пожељети бољи старт.

Тријумф је још слађи, јер се до њега дошло у посљедњем минуту голом новајлије Огњена Ђелмића, који је на најљепши могући начин крунисао добру игру екипе, коју са клупе предводи Младен Жижовић.

- Наставили смо тамо гдје смо стали на крају прошле сезоне, када смо пружали такође квалитетне партије. Одиграли смо добру утакмицу, од почетка смо знали шта желимо и награда за сав труд, који су играчи пружили током припрема и током ових 90 минута стигла је у финишу сусрета. Имали смо знатно више зрелих прилика од ривала и наша побједа је чиста као суза - нагласио је Жижовић.

Младог стручњака посебно радује чињеница што су се новајлије сјајно уклопиле и тако се већ на старту сезоне показало да ова екипа Радника неће бити ништа слабија од прошлогодишње.

- Неће нас ова побједа уљуљкати, већ очекујем још боља издања у наставку сезоне. Чини ми се да ће у овом првенству бити доста екипа прилично изједначеног квалитета и због тога у сваки меч треба ући максимално сконцентрисано. Већ у наредном колу бићемо на тешком испиту код новог премијерлигаша Тузла ситија. Имају одличну екипу, али никог се не бојимо и то ћемо доказати ове сезоне - додао је Жижовић.

Један од најбољих актера сусрета био је искусни чувар мреже Бијељинаца Младен Лучић, који је у неколико наврата одличним интервенцијама спријечио Сарајлије да постигну погодак.

- Играли смо против једне од најбољих екипа у лиги и због тога ова три бода добијају на тежини. Успјели смо да у посљедњем минуту сусрета дођемо до побједе, што показује да ова екипа има не само квалитет, већ и јак вољни моменат - нагласио је Лучић.

Њему је ово већ трећа сезона у Раднику, а на почетку ове је потписао нови двогодишњи уговор.

- Нешто што је добро не треба мијењати. Одлично се осјећам у Бијељини и вјерујем да ће ова сезона бити још боља него претходне. Два пута смо играли у Лиги за првака, а очекујем да и ове будемо у самом врху. Можда и по други пут у клупској историји изборимо пласман на међународну сцену. Наш даљи пут могао би да одреди можда већ и наредни сусрет у којем ћемо бити на тешком испиту против новајлије. Али, ако поновимо игру као против Сарајево можемо да се надамо новим бодовима - додао је Лучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана