Radnik korak do pete krune

Igor Stanišić
Radnik korak do pete krune

Bijeljina - Aktuelni osvajači Kupa Republike Srpske fudbaleri Radnika teže nego što se očekivalo savladali su Leotar sa 2:0 u prvoj utakmici ovogodišnjeg finala.

Bijeljinci su bili veliki favoriti uoči ovog duela, pošto igraju Premijer ligu, dok je ekipa iz Trebinja dva ranga ispod, ali je pružila dobar otpor. Pobjedu domaćima donio je najbolji napadač ekipe Marko Obradović, koji je postigao oba pogotka.

- Najbitnije od svega je da smo došli do pobjede bez primljenog pogotka i da ćemo relativno mirno otići na revanš u Trebinje. Imali smo nekoliko grešaka koje su nas mogle skupo koštati, ali ćemo to u narednim danima sagledati i uz dogovor sa igračima analizirati da vidimo gdje smo griješili i kako da se ovakve i slične greške u buduće ne dešavaju. Nadam se da ćemo i u Trebinju pružiti dobru igru i ovu sezonu krunisati osvajanjem Kupa RS, što nam je bio cilj - kazao je trener Radnika Mladen Žižović.

Njegova ekipa tako je došla na korak do osvajanja pete titule u najmasovnijem takmičenju čime bi se izjednačila sa banjalučkim Borcem. Leotar će teško doći do treće krune, a Trebinjci će dugo žaliti za propuštenim prilikama u prvom susretu. Imali su nekoliko odličnih šansi da bar postignu jedan gol koji bi im puno značio pred revanš, koji je na programu 24. maja na "Policama".

- Nama je protiv Radnika bio važan neki častan poraz,  u neku ruku i jeste tako. Činjenica je da smo imali dvije idealne prilike da ugrozimo gol Radnika, ali moji igrači u presudnim momentima nisu imali koncentracije da pogode mrežu Bijeljinaca. Protiv ekipe kakva je Radnik svaka greška skupo se plaća. Pružili smo svoj maksimum, ali protiv ovakve ekipe to nije dovoljno. Biće ovo dobra prilika da se konsolidujemo i da u Trebinju damo svoj maksimum, pa šta bude - smatra trener Leotara Rajko Mičeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana