Радник довео друго појачање овог љета: Ђелмић заобилазним путем стигао кући

Дарко Пашагић
Радник довео друго појачање овог љета: Ђелмић заобилазним путем стигао кући

Бијељина - Нови члан бијељинског Радника постао је деснокрилни нападач Огњен Ђелмић, који је на Градски стадион у Бијељини стигао из зеничког Челика.

Посљедњих дана се доста причало о томе гдје би овај искусни фудбалер могао наставити каријеру, спомињао се одлазак у Жељезничар, као и могућност останка на “Билином пољу”, али се на крају Ђелмић одлучио баш за чету коју са клупе предводи Младен Жижовић и ту би требало да проведе наредне двије године.

- Више је разлога зашто сам изабрао Бијељину, а један од главних је што ми је породица у овом граду. Дошао сам у Радник, јер су посљедњих година показали да је ријеч о веома озбиљној екипи, а уз све то тренер је и мој некадашњи саиграч из Борца Жижовић. Имају и озбиљно руководство са Младеном Крстајићем на челу и све су то разлози који су превагнули када је одлучивано. Разлог зашто нисам остао у Челику је што ме Зеничани нису испоштовали у прошлој полусезони - нагласио је Ђелмић, који је каријеру почео у Лозници, а онда наставио у Раду и београдском Железничару.

Прије осам година дошао је у Републику Српску и БиХ, од тада је највећи дио времена провео на овом простору. Играо је за Лакташе, зворничку Дрину, Звијезду Градачац, Олимпик, бањалучки Борац, Челик, Жељезничар, поново Челик, а у међувремену је наступао и за казахстански Спартак из Семеја, мађарски Дебрецин и новосадску Војводину. Сада је коначно стигао кући.

- Имам сасвим довољно искуства са којим могу помоћи Раднику да оствари своје циљеве у новој сезони. Још није прецизирано шта ће нам бити крајњи домети, али је већ сада јасно да ћемо се борити за горњи дио табеле и по могућности излазак у Европу. Бијељинци су у посљедње три сезоне направили одличне резултате. Прво су освојили Куп БиХ и изборили први историјски наступ на европској сцени, затим су двије сезоне играли у Лиги за првака и не видим разлог да не буде настављено у истом ритму - наставио је Ђелмић.

Нагласио је да ће му бити лако да се уклопи у нову цјелину.

  • Већ сам рекао да ми је тренер бивши саиграч, а у Олимпику сам играо и са садашњим саиграчем Велибором Ђурићем. Већину осталих играча познајем, тако да ће то бити најмањи проблем. Сада је најважније да се сви добро припремимо за нову сезону, да припремни циклус прође без повреда и онда вјерујем да резултати неће изостати - додао је Ђелмић.

Жижовић: Треба нам још појачања

У овом прелазном року редове Радника до сада су напустили: Дино Бешировић, Бранислав Ружић, Ненад Срећковић, Дарко Зец, Филип Стојановић и Шевко Окић, а нови члан осим Огњена Ђелмића постао је и бивши играч Крупе Радосав Алексић. Шеф стручног штаба Бијељинаца Младен Жижовић истиче да је циљ довођење још два, три појачања.

- С обзиром на то да су и Стојановић и Бешировић отишли из везног реда, апсолутно нам је потребно ту једно појачање, евентуално два. Нећемо журити, не срљамо, као што нисмо ни свих ових година. Покушаћемо да доведемо неког играча који ће допринијети да задржимо квалитет игра. Немамо одређено име и презиме, морамо да водимо бригу да то буде ако је могуће млад и квалитетан играч - рекао је Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана