Radnik bi bio prvi da igra samo u gostima

I. Stanišić, D. Repija
Radnik bi bio prvi da igra samo u gostima

Bijeljina - Premijer liga BiH odavno nije "domaćinska" kako je to nekada bio slučaj, a u posljednje dvije sezone za brisanje tog epiteta najzaslužniji su fudbaleri Radnika.

Bijeljinci su prošle sezone kući donijeli 21 od 45 mogućih bodova, a ove su još mnogo bolji. Poslije sedam mečeva imaju pet pobjeda i jedan remi, te samo jedan poraz koji su doživjeli još u prvom kolu gostujući aktuelnom šampionu Zrinjskom. Od tada ekipa Nebojše Miloševića, koju je u prvih šest kola vodio Slavko Petrović, ne zna za neuspjeh. Posljednji trijumf u Zenici protiv Čelika bio je treći uzastopni za Miloševića u gostima. Kada bi se gledao samo učinak u gostima, Bijeljinci bi bili daleko najbolja ekipa u ligi (16 bodova), a imali bi čak šest više od Viteza. Ovako su treći sa 22 boda, osam manje od lidera Zrinjskog.

- Ne mogu reći da postoji specijalna formula. Nemam tajni recept za gostujuće mečeve, jer imamo apsolutno istu pripremu za svaku utakmicu bez obzira na to da li igramo kod kuće ili na strani. Tokom sedmice otklanjamo nedostatke i radimo određene modifikacije u našoj igri u zavisnosti od toga protiv koga igramo - rekao je Milošević.

Stručnjak iz Srbije, koji se prvi put susreo sa fudbalom u BiH, ipak otkriva šta bi mogao biti uzrok ovakvih rezultata van Bijeljine.

- Veliku ulogu odigrao je i raspored, jer su nam u goste dolazile najjače ekipe poput Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog, a u gostima smo igrali ipak protiv malo slabijih ekipa na papiru. Možda je malo i do psihološkog faktora, a možda i druge ekipe promene stil igre kada igraju kod kuće, budu agresivnije i više se otvore, a mi ih iskažnjavamo - rekao je Milošević.

Bez obzira na odličnu seriju rezultata i treće mjesto na tabeli, čini se da fudbaleri Radnika imaju slabiju podršku sa tribina nego što su zaslužili.

- Pokušaćemo da nateramo ljude dobrim rezultatima, ali i igrom da nam pruže veću podršku. Utakmica protiv Zrinjskog (1:1) je recept za tako nešto. Nastojaćemo da igramo ofanzivnije i atraktivnije, jer to publika voli. I ljudi u klubu raznim akcijama pokušavaju da privuku još ponekog gledaoca i verujem da će ih iz meča u meč biti više - rekao je nekadašnji pomoćni trener Crvene zvezde.

Od njegovog dolaska na klupu Radnik je upisao četiri pobjede, dva remija i poraz u prvenstvu, te dvije pobjede u Kupu BiH, gdje brani trofej.

- Prezadovoljan sam rezultatima, ali daleko od toga da nemamo šta popraviti. Nemamo toliko širok kadar, pa ćemo i sutra protiv Rudara u revanšu osmine finala Kupa morati "zapeti" bez obzira na pobedu u prvom meču u Kaknju (1:0), a zatim već u subotu dočekujemo vrlo ozbiljnu ekipu Krupe - zaključio je Milošević.

Emocije

Utakmicu u Zenici posmatrao je predsjednik Radnika Mladen Krstajić, prvi put nakon 1992. godine kada je napustio rodni grad i Čelik u kojem je napravio prve fudbalske korake.

- Srce mi je zaigralo kada sam kročio na "Bilino polje", setio sam se prvih koraka i detinjstva. Ostaje žal što nisam imao priliku da zaigram za prvi tim Čelika iz već poznatih okolnosti. Ipak, sada kada sam završio karijeru, Radnik je za mene klub za koji se borim, a Čeliku želim da što pre izađe iz krize - poručio je Krstajić.

Tabela gost

1. Radnik   7        5        1        1        14:6   16

2. Vitez      7        3        1        3        7:7     10

3. Zrinjski 6        2        3        1        7:4     9

4. Željezničar    6        2        3        1        5:4     9

5. Krupa     6        3        0        3        9:9     9

6. Sarajevo 7        1        5        1        5:5     8

7. Mladost 6        1        4        1        7:7     7

8. Metalege          7        2        0        5        9:12   6

9. Š. Brijeg        7        2        0        5        5:11   6

10. Sloboda        6        0        4        2        6:11   4

11. Čelik   6        1        1        4        4:13   4

12. Olimpik        7        0        2        5        4:14   2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana