Радмила Марковић, тренер одбојкашица БЛ волеја: Циљ испуњен, сада по изненађење

Данијел Радујковић
Радмила Марковић, тренер одбојкашица БЛ волеја: Циљ испуњен, сада по изненађење

Бањалука - Пласманом у полуфинале плеј-офа Премијер лиге БиХ одбојкашице БЛ волеја испуниле су основни клупски циљ за ову сезону, али ће покушати да изненаде фаворизовано Гацко и изборе финале.

Бањалучанке су у четвртфиналу биле боље од Модриче и то након што су изгубиле први меч на гостовању. Реванш и мајсторицу, који су се играли у два дана, ријешиле су у своју корист и тако дошле међу четири најбоље екипе у БиХ.

- Дефинитивно је остварен клупски циљ пласманом у полуфинале. Модрича је град одбојке, одиграли смо одличну утакмицу на гостовању, била је препуна сала и то је мотивисало и нас, али смо изгубили. У преостале двије утакмице није им играла једна од најбољих играчица, па не могу да оцијеним реалан однос снага, али то опет не умањује нашу побједу. Показале смо психичку стабилност - казала је тренер екипе Радмила Марковић.

Она је тим преузела у току сезоне и успјела га добро посложити и остварити зацртани циљ. Њене играчице сада ће покушати да изненаде Гацко, које је лигашки дио такмичења завршило на првом мјесту са свега једним поразом. Први меч полуфинала на програму је у суботу од 18.30 часова у Бањалуци.

- Играли смо два пута са њима, јесмо поражени, али нас то неће обесхрабрити. Одговарају нам као екипа, пружићемо достојан отпор, поготово на домаћем терену. Желимо да одиграмо добро и дођемо до побједе да бисмо имали неке шансе на гостовању. Дјевојке нису изгубиле ентузијазам и јако су мотивисане да направе добар резултат - додала је Марковићева.

Тренер БЛ волеја сматра да су гошће под притиском побједе и пролаза и ту види шансу своје екипе.

- Растерећеност је наша основна предност. Они су свакако фаворити, изгубили су само једну утакмицу у лиги од Градачца, а касније од њих у полуфиналу Купа. Сада ће играти под притиском, јер се очекује да оне уђу у финале, а то нама јако пуно значи да се пред нашом публиком покажемо у најбољем свјетлу - закључила је Марковићева.

Повреда првог примача

Уочи дуела са екипом Гацко БЛ волеј има кадровских проблема, пошто је први примач екипе Соња Удовичић повриједила раме.

- Видјећемо шта љекар каже, покушаћемо масажама и љекарским третманом да је спремимо за меч. Без обзира на то, не играмо само са шест играча, имамо дугачку клупу. То се показало и током сезоне, када нам је било повријеђено неколико играчица - истакла је Марковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана