Рађеновићева и Кузмић најбољи кошаркаши Српске

Срна
Рађеновићева и Кузмић најбољи кошаркаши Српске

Зворник - Милена Рађеновић, члан Кошаркашког клуба "Млади Крајишник" из Бањалуке, проглашена је вечерас на "Сабору кошарке 2017" у Зворнику за најбољу кошаркашицу Републике Српске у 2017. години, а за најбољег кошаркаша проглашен је Огњен Кузмић, члан мадридског "Реала".

Рађеновићева је већ дуго година најбоља кошаркашица и репрезентативка Републике Српске.


Она је истакла да је срећна због овог признања које јој много значи јер је то потврда њеног досадашњег успјешног рада.

Говорећи о клубу "Млади Крајишник", она је рекла да је то млада и перспективна екипа која може да иде много даље у такмичењима.

"Нажалост, моје планове пореметила је повреда која ме је задесила прије петнаестак дана, тако да крајем јануара наредне године идем на операцију и неће ме бити на терену, највјероватније, до сљедеће сезоне", рекла је новнарима Рађеновићева.

Кузмић није присуствовао додјели признања због обавеза које има у кошаркашкој каријери.

Признање Рађеновићевој уручио је предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Борис Спасојевић.

Захвалница је уручена и директору Кошаркашке лиге Србије Леону Делеону поводом 25 година Кошаркашког савеза Републике Српске.

Потпредсједник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић оцијенио је да људи из Кошаркашког савеза Републике Српске раде добар и велики посао у развоју кошарке Српске.

Ракочевић је потврдио да Кошаркашки савез Србије има добру сарадњу са Кошаркашким савезом Републике Српске и да се та сарадња и даље продубљује.

"Догађаји као што је 'Сабор кошарке' доприносе развоју овог спорта. Ми из Кошаркашког савеза Србије радо се одазивамо на ове и сличне манифестације, без обзира да ли се радило о отварању школе кошарке, меморијалним или хуманитарним турнирима, или лијепим кошаркашким дружењима", рекао је Ракочевић.

Утакмицом између мушке кошаркашке репрезентације Републике Српске и селекције Кошаркашке лиге Србије /70:101/ завршен је "Сабор кошарке 2017".

Претходно је одиграна утакмица између женске Кошаркашке репрезентације Републике Српске и женске селекције Кошаркашке лиге Србије /76:90/, те кошарка у колицима између репрезентација Републике Српске и Србије /76:71/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана