RK Borac m:tel: Golić proziva

Dušan Repija
RK Borac m:tel: Golić proziva

Banjaluka - U teškoj situaciji, bez trenera, ali i bez novca, rukometaši Borca m:tel danas će početi pripreme za novu sezonu. Pred njima je takmičarska godina puna izazova, u kojoj će pokušati da odbrane pehare prvenstva BiH, Kupa BiH i da ostvare što bolji rezultat u SEHA ligi.

Prozivku u 16 časova u dvorani "Borik" zakazao je direktor kluba Nebojša Golić, koji je najavio da će on obaviti sa igračima prvi trening, ali da će prije toga na konferenciji za novinare detaljnije upoznati javnost sa problemima kluba.

- Ono što mogu da kažem je da ću ja sigurno doći i da će pripreme početi kao što je i planirano, a o svemu ostalom razgovaraćemo danas. Kako sada stvari stoje, kompletne pripreme obavićemo u Banjaluci, a nekoliko planiranih kontrolnih utakmica odigraćemo sa klubovima iz bliže okoline - rekao je Golić.

Odavno se zna da igrači mjesecima nisu dobili nijednu platu, a novac koji je bio namijenjen za te svrhe zaplijenila je Uprava za indirektno oporezivanje, zato što klub nije izmirio obaveze na osnovu PDV prijava. Ipak, račun kluba nije u blokadi, ali na njemu nema novca kako bi dio zaostalih zarada bio isplaćen rukometašima.

Minulih dana spekulisalo se i o treneru. Pominjala su se imena stručnjaka koji bi mogli da sjednu na klupu prvaka BiH poslije odlaska Ivana Janija Čopa. Aleksandar Međedović i Senjanin Maglajlija bili su favoriti, ali je klupa još uvijek upražnjena. Sve su veći izgledi da na klupu sjedne neko od domaćeg kadra, jer je teško očekivati da će neki stručnjak sa strane doći i prihvatiti se posla u trofejnom velikanu u kojem je sada toliko nepoznanica.

Što se tiče igračkog kadra, u odnosu na prošlu sezonu tu su svi osim golmana Marija Blaževića, koji je pojačao CSM Bukurešt. Svi ostali igrači trebalo bi danas da se pojave na prozivci.

Ono što je odranije poznato je da će Borac učestvovati na 46. međunarodnom TV turniru šampiona "Doboj 2014" od 19. do 23. avgusta. To će biti generalna proba za Regionalnu SEHA ligu, koja počinje 31. avgusta, a Banjalučani prvi meč igraju u Bjelorusiji protiv Meškov Bresta.

Obradović

Kapiten Banjalučana Branislav Obradović očekuje da ekipa i u narednoj sezoni bude bar na nivou prošlogodišnje.

- Bez obzira na mnoge probleme i dalje smo najbolji tim u BiH i očekujem da odbranimo duplu krunu. Ekipa je ostala na okupu, izuzev Blaževića, i vjerujem da taj cilj možemo ostvariti bez većih problema. Što se tiče SEHA lige, bio bih zadovoljan da ponovimo prošlogodišnje rezultate - naglasio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana