RK Borac: Tim Međedoviću i Rađenoviću

Darko Pašagić
RK Borac: Tim Međedoviću i Rađenoviću

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel počeli su juče pripreme. Prozivci je prisustvovalo 16 prvotimaca, a prozivku je bavio trenerski tandem Aleksandar Međedović - Igor Rađenović.

- Neće biti angažovanja stručnjaka sa strane, a Upravni odbor je ukazao povjerenje tandemu Međedović - Rađenović da vodi prvi tim do daljeg. Situacija u klubu je i dalje veoma teška. Nemamo novca. Sigurno bi kriza bila manja da od početka godine na razne deblokade nije otišlo 250.000 maraka. Međutim, uspjeli smo da sačuvamo ekipu. Izuzetak je jedino iskusni golman Mario Blažević, koji je otišao u Rumuniju. U ovom trenutku nedostaju nam golman i lijevi bek. Nadam se da ćemo narednih dana uspjeti da pojačanjima iz Srbije popunimo  pozicije na kojima smo deficitarni - rekao je direktor Borca Nebojša Golić.

Plan priprema je iznio trener Igor Rađenović.

- Do petka ćemo raditi u dvorani "Borik", a onda će nam se priključiti kondicioni trener Borko Petrović, koji će sa ekipom da radi na sticanju snage. Cilj nam je da što spremniji dočekamo TV turnir šampiona u Doboju od 19. do 23. avgusta, koji će nam biti praktično generalna proba za start SEHA lige  31. avgusta. Tada gostujemo u bjeloruskom gradu Brestu kod ekipe Meškova. Vjerujem da možemo pružati partije na nivou prošlogodišnjih u SEHA ligi, a što se tiče domaće scene, cilj je odbrana trofeja - kazao je Rađenović.

Na prozivci se pojavio i bivši kapiten Borca Srđan Trivunya, sa kojim je postignut načelan dogovor da nosi dres matičnog kluba do januara naredne godine.

- Prava je stvar što su u ekipi Trivunya i Ratko Nikolić, koji će svojim iskustvom pomoći mladim igračima da što prije stasaju - kazao je kapiten Branislav Obradović.

Igrači

Na prozivci bili golman Srđan Bilanyić, igrači Mirko Mikić, Nikola Tešić, Miloš Nježić, Dušan Đurić, Stefan Ćosić, David Prestaš, Srđan Mijatović, Dejan Šešić, Nemanja Bezbradica, Goran Trkulja, Đorđe Ćelić, Marko Ćeranić, Branislav Obradović, Srđan Trivunya, Stefan Janković. Opravdano su bili odsutni golman Mirza Haseljić, te igrači Vladan Knežević i Ratko Nikolić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana