РК Борац: Тим Међедовићу и Рађеновићу

Дарко Пашагић
РК Борац: Тим Међедовићу и Рађеновићу

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел почели су јуче припреме. Прозивци је присуствовало 16 првотимаца, а прозивку је бавио тренерски тандем Александар Међедовић - Игор Рађеновић.

- Неће бити ангажовања стручњака са стране, а Управни одбор је указао повјерење тандему Међедовић - Рађеновић да води први тим до даљег. Ситуација у клубу је и даље веома тешка. Немамо новца. Сигурно би криза била мања да од почетка године на разне деблокаде није отишло 250.000 марака. Међутим, успјели смо да сачувамо екипу. Изузетак је једино искусни голман Марио Блажевић, који је отишао у Румунију. У овом тренутку недостају нам голман и лијеви бек. Надам се да ћемо наредних дана успјети да појачањима из Србије попунимо  позиције на којима смо дефицитарни - рекао је директор Борца Небојша Голић.

План припрема је изнио тренер Игор Рађеновић.

- До петка ћемо радити у дворани "Борик", а онда ће нам се прикључити кондициони тренер Борко Петровић, који ће са екипом да ради на стицању снаге. Циљ нам је да што спремнији дочекамо ТВ турнир шампиона у Добоју од 19. до 23. августа, који ће нам бити практично генерална проба за старт SEHA лиге  31. августа. Тада гостујемо у бјелоруском граду Бресту код екипе Мешкова. Вјерујем да можемо пружати партије на нивоу прошлогодишњих у SEHA лиги, а што се тиче домаће сцене, циљ је одбрана трофеја - казао је Рађеновић.

На прозивци се појавио и бивши капитен Борца Срђан Тривунyа, са којим је постигнут начелан договор да носи дрес матичног клуба до јануара наредне године.

- Права је ствар што су у екипи Тривунyа и Ратко Николић, који ће својим искуством помоћи младим играчима да што прије стасају - казао је капитен Бранислав Обрадовић.

Играчи

На прозивци били голман Срђан Биланyић, играчи Мирко Микић, Никола Тешић, Милош Њежић, Душан Ђурић, Стефан Ћосић, Давид Престаш, Срђан Мијатовић, Дејан Шешић, Немања Безбрадица, Горан Тркуља, Ђорђе Ћелић, Марко Ћеранић, Бранислав Обрадовић, Срђан Тривунyа, Стефан Јанковић. Оправдано су били одсутни голман Мирза Хасељић, те играчи Владан Кнежевић и Ратко Николић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана