Prvotimac FK Borac Toni Jović: Borac nije za potcjenjivanje

Darko Pašagić
Prvotimac FK Borac Toni Jović: Borac nije za potcjenjivanje

Banjaluka - Brojni problemi, velika neizvjesnost oko dobijanja licence i podmlađena ekipa bili su argumenti koji su fudbalerima Borca davali male šanse u derbiju prvog kola Premijer lige BiH protiv Željezničara, ali Banjalučani su pružili odličnu partiju i stigli do velikog trijumfa od 1:0 za koji je najzaslužniji Toni Jović.

Lijevo krilo "crveno-plavih" bio je nerješiva enigma za Sarajlije, koji su na Gradskom stadionu doživjeli prvi poraz poslije skoro punih devet mjeseci.

- Znali smo prije meča da nas očekuje izuzetno teška utakmica. Dugi niz neporaženosti, a uz sve to odlična izdanja Željezničara u prva dva kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Međutim, dogovorili smo se da svi moramo pružiti maksimum, jer samo tako možemo do povoljnog rezultata. Odigrali smo dobru partiju i zasluženo stigli do tri boda. Ono što nas igrače posebno raduje su komentari poslije utakmice u kojima gotovo svi ističu da već godinama nisu gledali ovako dobru igru Borca - naglasio je Jović, koji je u julu prošle godine stigao u redove tima iz Platonove.

Uspjeh u duelu sa jednim od najvećih kandidata za osvajanje titule po njegovim riječima biće samo dodatni stimulans za tim, koji je najmlađi u bh. eliti.

- Imamo mladu ekipu, koja se nikog ne boji i spremna je da se uhvati u koštac sa sve i jednim rivalom. Vjerujem da je ispred nas uspješna sezona tako da očekujem dobru igru i u drugom kolu u kojem gostujemo mostarskom Veležu. Problem će biti velika vrućina, jer se meč igra u dnevnom terminu, ali smo puni snage i možemo da izdržimo sve napore. U ekipu se vraćaju Nebojša Runić i Stojko Kikić, koji su pauzirali zbog kartona, tako da će trener Vlado Jagodić imati manje problema oko sastavljanja ekipe. Ako ponovimo igru kao protiv Željezničara sigurno ostajemo neporaženi - nastavio je Jović.

Pred sam početak prvenstva došlo je do manjih nesuglasica Jovića sa čelnicima kluba i spominjao se njegov odlazak.

- Sve je to sada prošlost. Tada je bila vrlo teška situacija, jer praktično nismo znali ni da li ćemo igrati ili ne. Sada je mnogo bolje i sve nesuglasice su riješene. Da je tako pokazao sam i dobrom partijom protiv Želje. Nadam se da će ih u nastavku prvenstva biti još, i to ne samo mojih, nego cijele ekipe. Kvalitetno smo odradili pripreme na Rogli i uloženi trud počeće polako da nam se vraća - istakao je Jović.

Ovog ljeta pominjala se mogućnost da ovaj Riječanin nastavi karijeru u inostranstvu.

- Svako želi da se okuša u nekoj jačoj ligi, pa tako i ja. Međutim, sve dok do toga ne dođe Borac je prioritet. Ugovor sa Banjalučanima imam do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti, šta i kako dalje - dodao je Jović.

 

Brat

Na kraju prošle sezone Borac je bio gost Rudara iz Trbovlja, a na tom meču u dresu Banjalučana zaigrao je Tonijev mlađi brat, Niko.

- Došao je na poziv čelnika kluba, koji su željeli da ga pogledaju i uvjere se u njegove kvalitete. Nije došlo do saradnje, ali vrijeme je na Nikinoj strani, jer je tek izašao iz juniorskog pogona Rijeke - naglasio je Toni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana