Prvoligaši treniraju na snijegu i hladnoći

Darko Pašagić
Prvoligaši treniraju na snijegu i hladnoći

Banjaluka - Dugogodišnja boljka klubova, zvana besparica i ove zime odraziće se na kvalitet priprema prvoligaša Srpske, a samo dva od 12 uspjeće da dio treninga obave u toplijim krajevima, dok će ostali morati da snalaze kako znaju i umiju.

Vodeći tandem, Borac i Sloga, uspjeće ove zime da dio priprema provedu u inostranstvu, a i Banjalučanima, a i timu iz Gornjeg Crnjelova destinacija će biti Antalija.

- Gotovo je izvjesno da idemo u Tursku, a ako se to slučajno izjalovi, ići ćemo na Crnogorsko ili Hrvatsko primorje. Iako imamo teren sa plastičnom travom, efekti rada će biti puno bolji ako odemo u toplije krajeve, kao i mogućnost da pronađemo adekvatne rivale za kontrolne utakmice - istakao je sportski direktor Borca Marko Maksimović.

Fudbaleri Sloge išli su na pripreme u Antaliju još dok su bili u nižim ligama, a ustaljenu praksu neće mijenjati ni sada kada su jedini konkurent Borcu za plasman u Premijer ligu.

- Ustaljenu praksu, koja se pokazala kao dobitna kombinacija ne menjamo. Za razliku od većine drugih klubova nemamo finansijskih problema i sasvim je normalno da pobegnemo iz ovih teških uslova, negde gde ćemo moći normalno da radimo - rekao je šef stručnog štaba Sloge Dragan Mićić.

Za razliku od njih pred Rudar Prijedorom, Željezničar Sport timom, Kozarom, Podrinjem, Slavijom, Sutjeskom, Alfa Modričom, Slobodom, Drinom i Tekstilcem je još jedna teška zima, a u ovim klubovima se nadaju da će biti nešto blaža i omogućiti koliko, toliko normalan rad.

- Jednostavno nismo u mogućnosti, kao i većina ostalih klubova da si priuštimo odlazak na pripreme. Ostaje nam da navijamo da zima bude blaga i da ne bude previše snijega da bismo ipak mogli nekako da se pripremimo - naglasio je trener Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Od deset pomenutih klubova u dva je situacija nešto bolja, jer Željezničar Sport tim, a odskora i Tekstilac, imaju terene sa vještačkom travom.

- Sada smo u mnogo povoljnijem položaju i imaćemo koliko, toliko normalne uslove za rad - istakao je trener i golman Dervenćana Dejan Plisnić.

Premijerligaši

Od tri premijerligaša iz Republike Srpske svi će jedan dio priprema provesti u inostranstvu. Radnik će desetak dana provesti u Budvi, dok će Krupa najvjerovatnije u staru bazu, u Istri (Medulin ili Umag). Treći premijerligaš Zvijezda 09 sedam dana boraviće u Sloveniji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana