Prvo nova uprava u RK Derventa, pa igrački kadar

Siniša Kotaraš
Prvo nova uprava u RK Derventa, pa igrački kadar

Derventa - Predsjednik Rukometnog kluba Derventa Čedo Vujičić naglasio je da njegov klub više ne smije sebi da dozvoli da strepi za svoj status, već da se bori za gornji dio tabele.

- Svako ko se takmiči treba da želi da osvoji prvo mjesto, pa tako i mi. Ali, u svemu tome treba biti svjestan svojih mogućnosti, biti objektivan i prihvatiti realnost. A ona je trenutno takva da možemo da sastavimo tim za gornji dio tabele i ponovo budemo respektabilan protivnik svim ekipama - tvrdi Vujičić.

Prethodnih šest sezona na klupi derventskog premijerligaša je sjedio iskusni Zoran Dokić, ali je on u finišu protekle sezone morao da, zbog zdravstvenih problema, svoje mjesto ustupi dotadašnjem pomoćniku Miloradu Bjeloševiću.

- Sigurno da je Bjelošević pokazao da zna kako da se nosi sa premijerligaškim izazovima i on će sigurno ostati u klubu, samo ćemo da vidimo na kojoj funkciji. Imamo neke kandidate, jedan od njih je i Bjelošević, neke preliminarne razgovore smo već obavili, ali sačekajmo ipak da novi UO donese konačnu odluku - dodao je Vujičić.

Iako je spominjano da će Derventu napustiti veći broj prvotimaca, to ipak nije tako. Istina, Vukašin Zekić će najvjerovatnije pojačati dobojsku Slogu, dok se Nemanja Ivanović vratio u Nevesinje, ali su ostali rukometaši još članovi Dervente.

  • Obavili smo razgovor sa Nedžadom Alićem i Bojanom Grujičićem, koji su izrazili želju da nas napuste, ali za sada nismo postigli konkretan dogovor. Sačekaćemo novo rukovodstvo i tada će i definitivno biti poznato da li ostaju ili odlaze. Takođe, obavili smo i razgovore s eventualnim pojačanjima i veoma blizu smo dogovora sa nekoliko kvalitetnih i iskusnih premijerligaških rukometaša. Ako tome dodamo i nekoliko naših perspektivnih juniora, eto tima za narednu sezonu - zaključio je Vujičić.

Rekonstrukcija UO

Prema Vujičićevim riječima, u toku je proces rekonstrukcije Upravnog odbora, koji bi trebalo da završi ove sedmice.

- Želimo da osvježimo rukovodeći kadar, da ponudimo nekim novim ljudima, za koje mislimo da mogu i znaju, da rade u rukometu. Da budu od koristi derventskom sportu, a posebno rukometu. Ako sve bude u redu, prvi potez novog upravnog odbora bi bio imenovanje šefa stručnog štaba - pojasnio je Vujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana