Прво нова управа у РК Дервента, па играчки кадар

Синиша Котараш
Прво нова управа у РК Дервента, па играчки кадар

Дервента - Предсједник Рукометног клуба Дервента Чедо Вујичић нагласио је да његов клуб више не смије себи да дозволи да стрепи за свој статус, већ да се бори за горњи дио табеле.

- Свако ко се такмичи треба да жели да освоји прво мјесто, па тако и ми. Али, у свему томе треба бити свјестан својих могућности, бити објективан и прихватити реалност. А она је тренутно таква да можемо да саставимо тим за горњи дио табеле и поново будемо респектабилан противник свим екипама - тврди Вујичић.

Претходних шест сезона на клупи дервентског премијерлигаша је сједио искусни Зоран Докић, али је он у финишу протекле сезоне морао да, због здравствених проблема, своје мјесто уступи дотадашњем помоћнику Милораду Бјелошевићу.

- Сигурно да је Бјелошевић показао да зна како да се носи са премијерлигашким изазовима и он ће сигурно остати у клубу, само ћемо да видимо на којој функцији. Имамо неке кандидате, један од њих је и Бјелошевић, неке прелиминарне разговоре смо већ обавили, али сачекајмо ипак да нови УО донесе коначну одлуку - додао је Вујичић.

Иако је спомињано да ће Дервенту напустити већи број првотимаца, то ипак није тако. Истина, Вукашин Зекић ће највјероватније појачати добојску Слогу, док се Немања Ивановић вратио у Невесиње, али су остали рукометаши још чланови Дервенте.

  • Обавили смо разговор са Неџадом Алићем и Бојаном Грујичићем, који су изразили жељу да нас напусте, али за сада нисмо постигли конкретан договор. Сачекаћемо ново руководство и тада ће и дефинитивно бити познато да ли остају или одлазе. Такође, обавили смо и разговоре с евентуалним појачањима и веома близу смо договора са неколико квалитетних и искусних премијерлигашких рукометаша. Ако томе додамо и неколико наших перспективних јуниора, ето тима за наредну сезону - закључио је Вујичић.

Реконструкција УО

Према Вујичићевим ријечима, у току је процес реконструкције Управног одбора, који би требало да заврши ове седмице.

- Желимо да освјежимо руководећи кадар, да понудимо неким новим људима, за које мислимо да могу и знају, да раде у рукомету. Да буду од користи дервентском спорту, а посебно рукомету. Ако све буде у реду, први потез новог управног одбора би био именовање шефа стручног штаба - појаснио је Вујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана