Први корак Игокеe ка титули

Милан Зубовић
Први корак Игокеe ка титули

Бањалука - Први корак ка одбрани шампионске титуле направили су кошаркаши Игокее који су на свом терену побиједили Широки резултатом 65:54, у првој утакмици финала плеј-офа Лиге БиХ.

Иако су током цијелог сусрета били у предности, домаћи играчи замало су прокоцкали велику предност почетком четврте четвртине када су гости пришли на само два поена заостатка (47:45). Ипак, изабраници Жељка Лукајића тада су се тргли, направили серију 16:0 и четири минута прије краја повели са 61:45, да би до краја рутински привели меч крају.

- Направили смо први корак и још има доста до треће побједе. Одбранили смо домаћи терен и изборили важну побједу на психолошком плану - рекао је Лукајић.

И поред чињенице да је његов тим водио током цијелог сусрета он није био задовољан игром у појединим тренуцима.

- Имали смо велики пад у игри који не смијемо дозволити. Дошли смо на 15 поена разлике, онда машили неке зицере испод коша што нас је довело у проблеме. Добра ствар је што смо побједу градили из одбране и у тренуцима када смо били неодлучни и нестабилни у нападу, држали смо одбрану и из ње тражили рјешења. Везали смо четири-пет добрих одбрана и отишли на 18 поена разлике. Анализираћемо шта је узрок тог пада и то се мора исправити. Морамо да поједноставимо ствари и имамо мало више храбрости у шуту. Уједно морамо да ријешимо њихову игру дроп варијанте јер је очито да нас притискају одозго и затварају шут са стране - нагласио је Лукајић.

Финална серија игра се на три побједе, а други меч на распореду је у суботу у Широком Бријегу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана