Први човјек Звијезде 09 Борис Станишић тврди: Нема ништа од доласка Пантелића

Душан Репија
Први човјек Звијезде 09 Борис Станишић тврди: Нема ништа од доласка Пантелића

Бијељина - Миле Лазаревић остаје на клупи Звијезде 09 и ниједна друга информација није тачна, тврди први човјек клуба из Етно-села Станишићи, Борис Станишић.

У фудбалским круговима већ мјесец дана кружи прича да је Станишић незадовољан Лазаревићевим радом и да ће на његово мјесто довести некадашњег нападача Војводине и Црвене звезде Миодрага Пантелића. Међутим, Станишић то демантује.

- Вјерујте, не знам одакле долазе такве информације. Први смо на табели, екипа игра добро и нема ни ријечи о смјени тренера. Волио бих само да знам ко то зна информације које ни ја не знам, али добро. На нама је да играмо и гурамо по плану, а други нека се брину тривијалним стварима - рекао је Станишић.

Лазаревић је прије почетка сезоне доведен из зворничке Дрине и добио задатак да клуб уведе у Премијер лигу. Упоредо се школује за про лиценцу, па је петнаестак дана провео у Вогошћи на предавањима.

- Да сам га хтио мијењати урадио бих то још тада, јер не бих чекао 15 дана да се врати. Овим стављам тачку на приче о смјени - подвукао је Станишић.

Бивши голгетер Пантелић ипак је јуче потврдио да је чуо за приче о доласку у Звијезду али да у томе за сада нема ништа конкретно.

- Пријатељ сам са Борисом и у последње време често долазим да гледам Звијезду 09, па вероватно отуда те приче. О преузимању нисмо ништа причали, али бих размислио уколико би стигла таква понуда. Направио је одличан посао не само за оквире БиХ него и много шире и то би био изазов за мене. Поштујем све што су урадили, гледам како раде са младима и видим да се ради о заиста здравој средини  - рекао је Пантелић.

Звијезда је главни фаворит за освајање титуле у Првој лиги РС и пласман у Премијер лигу, а без обзира што се налази на првом мјесту са четири бода вишка у односу на конкуренте, Лазаревићу се наводно замјерало што екипа не игра добро.

- Задовољни смо како се ситуација одвија и нема говора ни о каквим резовима. Имали смо пехова са повредама и тек сада смо комплетни, па очекујем да ћемо играти још боље. Прије два дана смо играли пријатељски меч са Вележом, славили са 3:0 и одиграли одличних 90 минута. Момци одлично тренирају, атмосфера је врхунска и заиста нема никаквих проблема - рекао је Станишић.

Младићи Звијезде играју омладинску Премијер лигу и послије девет кола заузимају девето мјесто уз меч мање.

- Није нам циљ да у првој сезони нападамо врх табеле и излазак у Европу иако ништа није немогуће, јер су разлике мале. Ипак, у првом плану нам је производња играча за први тим - закључио је Станишић. 

Блиста стадион у Угљевику

Стадион у Угљевику, први који је добио УЕФА лиценцу, сада је у потпуно новом руху, јер је Борис Станишић од средине марта када је постао власник уложио много новца у његово "умивање".

- То је сада потпуно другачији објекат. Поставили смо 350 нових столица, реновирали први спрат зграде, а још је остало да средимо подлогу. Представићемо га од 8. до 14. новембра на УЕФА мини турниру када ћемо угостити Француску, Андору, Грузију и БиХ и мислим да ћемо имати шта да покажемо - рекао је Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана