Prvenstvo Evrope u sjedećoj odbojci u kasarni

Ivan Dragičević
Prvenstvo Evrope u sjedećoj odbojci u kasarni

Varendorf - Reprezentacija Srbije u sjedećoj odbojci, koju većinom čine članovi OKI Banjaluka, nije uspjela da se plasira u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u njemačkom Varendorfu.

Selekcija je zabilježila tri poraza u grupnoj fazi i predstoji joj borba za plasman, a prema riječima kapitena Zorana Ješića organizacija turnira u najmanju ruku katastrofalna i sve ekipe imaju mnogo poteškoća.

- Prvenstvo se održava u krugu vojne kasarne njemačke vojske i u nekim dijelovima nema signala za mobilni telefon, a kamoli interneta. Omogućen nam je pristup sa samo jednog mjesta u krugu kasarne, ali za to je potrebno platiti, za naše uslove, prilično visoku cijenu dnevne ili sedmične konekcije na internet. Problem imaju i igrači koji koriste invalidska kolica jer su neki smješteni na drugom i trećem spratu u objektima bez liftova. Kreveti na sprat pričinjavaju dodatni problem igračima koji koriste proteze. Postoji još mnogo neočekivanih problema zbog kojih su sve ekipe veoma neprijatno iznenađene - rekao je Ješić.

Srbija je u prvom kolu poražena od Holandije rezultatom 3:0, u drugom je poslije velike borbe bolja bila Mađarska sa 3:2, a u posljednjoj utakmici koja nije imala rezultatski značaj poraz je uslijedio od BiH sa 3:0.

- Nismo se predstavili u najboljem svjetlu, a evidentno je da vrlo teško igramo pod pritiskom koji smo sami sebi nametnuli u želji da postignemo što bolji rezultat, ali i zbog čudnog sistema takmičenja i činjenice da smo zaista bili u najjačoj grupi na prvenstvu - rekao je Ješić.

Druga faza

U nastavku takmičenja Srbiju očekuje borba za plasman od devetog do 12. mjesta, a juče je igrala utakmicu protiv Letonije. U slučaju pobjede igraće za deveto mjesto sa pobjednikom utakmice Mađarska - Italija, u suprotnom igraće za 11. mjesto

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana