Прве утакмице полуфинала Купа РС: Алфа Модрича изненадила Радник

И. С. - Д. П.
Прве утакмице полуфинала Купа РС: Алфа Модрича изненадила Радник

Бијељина/Требиње - Актуелни освајач Купа Републике Српске Радник из Бијељине неочекивано је поражен као домаћин на стадиону Пролетера у Дворовима у првом полуфиналном сусрету од јесењег шампиона Друге лиге РС, група запад, Алфа Модриче резултатом 2:3.

Највеће заслуге за то припадају троструком стријелцу Неђи Шуки, који је већ у 13. минуту помало неочекивано донио гостима предност од 1:0. У 28. минуту послије притиска Бијељинаца Владимир Брадоњић је погодио за 1:1, да би у 44. минуту дошло до потпуног резултатског преокрета, када је сопствену мрежу погодио играч Модричана Момко Којић. Сви су тада мислили да ће изабраници Младена Жижовића рутински привести крају посао у овом мечу. У наставку блиједо издање Радника, што је искористио Шука и погоцима у 54. и 55. минуту донио свом тиму велику побједу.

У судару прошлогодишњег финалисте, друголигаша Републике Српске Леотара из Требиња и премијерлигаша Крупе било је неријешено, 0:0. Иако није било погодака, виђена је веома занимљива утакмица, која је одиграна по кишном времену. Ближи побједи био је комбиновани састав који је на терен извео шеф стручног штаба тима из кањона Тијесно Слободан Старчевић. Његови фудбалери промашили су неколико баш изгледних прилика, тако да ће одлука о финалисти пасти у реваншу, који је на програму, као и онај у Модричи, 25. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана