Prva liga RS za košarkašice: Žene ostale bez brojeva

M. Z.
Prva liga RS za košarkašice: Žene ostale bez brojeva

Banjaluka - Žrijeb takmičarskih brojeva za Prvu ligu Republike Srpske u ženskoj konkurenciji nije obavljen juče pošto je veliki dio klubova odbio da pristupi izvlačenju.

- Mnogim klubovima takmičenje u Prvoj ligi, iz raznoraznih razloga, je neprihvatljivo pa su odbili da pristupe žrijebu. Neki od klubova nisu zainteresovani da igraju ligu sa deset klubova i žele samo da nastupaju u ligi sa šest ekipa, jer im to stvara dodatne troškove. Dio ekipa želi samo da igra u Ligi BiH, pa će odluku o daljim koracima donijeti izvršni odbor Saveza - izjavio je generalni sekretar KSRS Dragan Ćazić.

Problem je nastao kada je IO KSRS donio odluku da Mladi Krajišnik, Orlovi, Sloboda i Rudar Sport igraju u Prvoj ligi RS. Orlovi i Rudar ne žele da se povinuju toj odluci i žele da se takmiče samo u Ligi BiH.

Od prijavljenih 13 klubova u muškoj konkurenciji samo njih devet našlo se u bubnju prilikom žrijeba takmičarskih brojeva za Prvu ligu RS. Preostala četiri kluba (Prijedor, Drina, Radnik i Gacko) nisu izmirila dugovanja Košarkaškom savezu Srpske pa nisu bili žrijebani. Očekuje se da će oni izmiriti svoje obaveze u skorije vrijeme pa će im naknadno biti dodijeljeni preostali takmičarski brojevi. Bez obzira na broj ekipa, prvenstvo Republike Srpske za košarkaše počeće 8. novembra. Klubovi su dobili sljedeće brojeve: 1. Budućnost Pale, 2. Rogatica, 3. Student, 4. Kozara, 5. Bratunac, 6. Teslić, 7. Rudar, 8. Sutjeska, 9. Borac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana