Прва лига РС са 12 клубова

М. З.
Прва лига РС са 12 клубова

Бањалука - Прва фудбалска лига Републике Српске од сезоне 2015/16. бити смањена са 14 на 12 клубова, па се на крају такмичарске сезоне 2014/15. неће играти утакмице баража за попуну као у неколико сезона до сада.

Послије двокружног лигашког дијела највиши степен такмичења ФСРС у сезони 2015/16. биће подијељен у двије групе: Лигу за првака и Лигу за опстанак, које ће се такође играти по двокружном бод-систему, укупно десет кола. То значи да ће, за разлику од претходних сезона у којима се играло 26 кола, па су се клубови жалили на велике првенствене паузе, убудуће на распореду бити 32 првенствене етапе. Друголигашка конкуренција у сезони 2015/16. имаће двије групе по 16 клубова.

Извршни одбор ФСРС једногласно је одбацио приједлог Подручног Фудбалског савеза Добој за проширење Прве лиге у сезони 2014/15, што значи да ће се у прволигашком друштву такмичити 14 клубова. ПФС Добој свој захтјев заснивао је на чињеници да су три клуба из тог савеза, Слога (Добој), Борац (Шамац) и Модрича Максима на крају прошле сезоне испали из Прве лиге РС, али он није прошао. Прва лига РС почеће 16. августа, а увертира за нову сезону биће финална утакмица Купа Републике Српске између бијељинског Радника и Рудар Приједора, која је на распореду 6. августа, највјероватније у Бијељини. Овај сусрет требало је да се игра у мају, али је помјерен због поплава. У Првој лиги наступаће сљедећи клубови: Рудар Приједор, Леотар (Требиње), Козара (Градишка), Слобода (Нови Град), Крупа (Крупа на Врбасу), Слобода (Мркоњић Град), Власеница, Младост (Гацко), Текстилац (Дервента), Дрина ХЕ (Вишеград), Сутјеска (Фоча), Подриње (Јања), Напредак (Доњи Шепак) и Пролетер (Теслић).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана