Prva fudbalska liga RS, drugo kolo: Obračun dvije Slobode

N. Đerić, M. Zubović
Prva fudbalska liga RS, drugo kolo: Obračun dvije Slobode

Novi Grad - Fudbaleri dvije Slobode, novogradske i mrkonjićke odmjeriće snage u drugom kolu Prve lige Republike Srpske.

Novograđani će biti domaćini ekipi iz Mrkonjić Grada, a obje ekipe upisale su sigurne pobjede na startu 20. jubilarnog šampionata Srpske. Šef stručnog štaba "crvenih" Zlatko Jelisavac može da računa na sve raspoložive snage, pošto nema povrijeđenih fudbalera, a kaznu utakmice neigranja, zbog tri žuta kartona, izdržao je štoper Edvin Hamzić koji će zauzeti svoje mjesto u timu.

- Ne smijemo se zavarati činjenicom da smo Mrkonjićane prošle sezone savladali sa ubjedljivih 4:1 jer je to bio težak meč, a proljetos smo na njihovom terenu poraženi sa 1:3. Teško je vezati dvije pobjede na domaćem terenu, ali daćemo sve od sebe da još jednom obradujemo naše navijače. Jedno je sigurno, biće to sigurno kvalitetan meč sa otvorenom igrom oba protivnika, jer je već prvo kolo pokazalo da će prvenstvo biti izjednačeno - rekao je iskusni napadač Arnes Brkić koji je bio dvostruki strijelac u trijumfu nad Napretkom iz Donjeg Šepka.

Trener gostujuće ekipe Đorđe Inđić na kraju prošle sezone završio je aktivnu igračku karijeru i posvetio se trenerskom poslu. Debi na klupi Mrkonjićana bio je uspješan pošto su na svom terenu bili bolji od Vlasenice.

- Nakon pobjede na domaćem terenu imamo obavezu da odigramo dobru utakmicu i pokušamo osvojiti tri boda na gostovanju u Novom Gradu. Sigurno da je pred nama težak zadatak pošto naš imenjak ima jaku ekipu koja se godinama takmiči u prvoligaškom društvu. Posebno su jaki na domaćem terenu i treba da se čuvamo njihovih kontranapada. Svi moji igrači su spremni osim Milovana Travara koji vuče prehladu posljednjih nekoliko dana - izjavio je Inđić.

 

 

Parovi

DONjI ŠEPAK: Napredak - Rudar Prijedor

KRUPA NA VRBASU: Krupa - Mladost

DERVENTA: Tekstilac - Proleter

JANjA: Podrinje - Kozara

VIŠEGRAD: Drina HE - Sutjeska

VLASENICA: Vlasenica - Leotar

NOVI GRAD: Sloboda - Sloboda (MG)

Sve utakmice igraju se u subotu od 17 časova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana