Прва фудбалска лига РС, друго коло: Обрачун двије Слободе

Н. Ђерић, М. Зубовић
Прва фудбалска лига РС, друго коло: Обрачун двије Слободе

Нови Град - Фудбалери двије Слободе, новоградске и мркоњићке одмјериће снаге у другом колу Прве лиге Републике Српске.

Новограђани ће бити домаћини екипи из Мркоњић Града, а обје екипе уписале су сигурне побједе на старту 20. јубиларног шампионата Српске. Шеф стручног штаба "црвених" Златко Јелисавац може да рачуна на све расположиве снаге, пошто нема повријеђених фудбалера, а казну утакмице неиграња, због три жута картона, издржао је штопер Едвин Хамзић који ће заузети своје мјесто у тиму.

- Не смијемо се заварати чињеницом да смо Мркоњићане прошле сезоне савладали са убједљивих 4:1 јер је то био тежак меч, а прољетос смо на њиховом терену поражени са 1:3. Тешко је везати двије побједе на домаћем терену, али даћемо све од себе да још једном обрадујемо наше навијаче. Једно је сигурно, биће то сигурно квалитетан меч са отвореном игром оба противника, јер је већ прво коло показало да ће првенство бити изједначено - рекао је искусни нападач Арнес Бркић који је био двоструки стријелац у тријумфу над Напретком из Доњег Шепка.

Тренер гостујуће екипе Ђорђе Инђић на крају прошле сезоне завршио је активну играчку каријеру и посветио се тренерском послу. Деби на клупи Мркоњићана био је успјешан пошто су на свом терену били бољи од Власенице.

- Након побједе на домаћем терену имамо обавезу да одиграмо добру утакмицу и покушамо освојити три бода на гостовању у Новом Граду. Сигурно да је пред нама тежак задатак пошто наш имењак има јаку екипу која се годинама такмичи у прволигашком друштву. Посебно су јаки на домаћем терену и треба да се чувамо њихових контранапада. Сви моји играчи су спремни осим Милована Травара који вуче прехладу посљедњих неколико дана - изјавио је Инђић.

 

 

Парови

ДОЊИ ШЕПАК: Напредак - Рудар Приједор

КРУПА НА ВРБАСУ: Крупа - Младост

ДЕРВЕНТА: Текстилац - Пролетер

ЈАЊА: Подриње - Козара

ВИШЕГРАД: Дрина ХЕ - Сутјеска

ВЛАСЕНИЦА: Власеница - Леотар

НОВИ ГРАД: Слобода - Слобода (МГ)

Све утакмице играју се у суботу од 17 часова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана