Prva fudbalska liga RS, 25. kolo: Leotar pod imperativom

B. Radulović, R. Mijanović
Prva fudbalska liga RS, 25. kolo: Leotar pod imperativom

Banjaluka - Fudbaleri Leotara i Rudar Prijedora vode mrtvu trku za šampionski pehar u Prvoj ligi Republike Srpske, a Trebinjci će u 25. kolu gostovati Tekstilcu.

Dervenćani su prebrinuli brige oko opstanka, ne mogu se uključiti u borbu za vrh, ali najavljuju da popuštanja trenutnom lideru neće biti.

- Već deset uzastopnih utakmica ne znamo za poraz, a seriju želimo da produžimo i protiv trenutnog lidera iz Trebinja. Nastupaćemo u kompletnom sastavu sa jasnom namjerom da pobijedimo ekipu Leotara. Ne želimo da se upuštamo u kalkulacije oko imena novog šampiona, a na to nas obavezuju i naši vjerni navijači koji će nas bodriti i u posljednjem prvenstvenom nastupu u debitantskoj prvoligaškoj sezoni - rekao je kapiten Tekstilca Dejan Plisnić.

Dva kola prije kraja Trebinjci imaju bod prednosti u odnosu na Prijedorčane. Ono što je sigurno je da sudbinu u svojim rukama drže igrači Leotara i sve će zavisiti od njihove inspiracije. Trener Rajo Mičeta nema većih kadrovskih problema. Posljedice povrede osjeća Milorad Cimirot, koji je pod znakom pitanja, ostali su svi spremni.

- Evidentno je da nas očekuje veoma teška utakmica, protiv kvalitetnog protivnika koji do samog kraja igra maksimalno ozbiljno. Igraju veoma tvrdo, daju malo golova, ali isto tako igraju dobro u odbrani. Imamo svoje adute, ali će ovdje prije svega odlučiti psihologija moje ekipe. Mnogo pričamo, razgovaramo, veliki je pritisak na ekipi, a malo igrača koji su igrali mnogo velikih i važnih utakmica. Drago mi je da vidim da shvataju važnost utakmice i momenta u kome se klub nalazi. Neki možda i ne shvataju važnost ove utakmice za dalji život kluba - rekao je Mičeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana