Prva fudbalska liga RS, 15. kolo: Lider na ispituprotiv Podrinja

Z. Vajkić, I. Stanišić
Prva fudbalska liga RS, 15. kolo: Lider na ispituprotiv Podrinja

Gradiška - Trijumf u Derventi vratio je osmijeh na lica fudbalera Kozare koji su preuzeli čelo tabele i podigao im samopouzdanje pred subotnji derbi sa Podrinjem iz Janje, u okviru 15, kola Prve lige Republike Srpske.

- Maksimalno uvažavam ekipu Podrinja koja je tradicionalno neugodan rival i nadam se da ćemo uz podršku sa tribina ovjeriti bodove iz Dervente. U trenažni proces vratio nam se napadač Miloš Srndović, ali nećemo ništa s njim rizikovati. Jesenji trijumf u Janji (1:0) ne smije nas zavarati - izjavio je trener Kozare Saša Krupljanin.

Na otvaranju drugog dijela prvenstva fudbaleri Podrinja neugodno su iznenadili svoje navijače odigravši samo 1:1 protiv Sutjeske. Izabranici Miroslava Milanovića tako su izgubili dva planirana boda, a priliku da se iskupe imaće protive lidera šampionata.

- Utakmica protiv Kozare sa sobom uvijek je nosila određenu težinu i naboj. Gradiščani su pokazali da su u odličnoj formi i nije bilo lako Tekstilcu u Derventi dati tri pogotka. Respektujemo ih, ali se ne plašimo jer imamo tim koji može svakoga pobijediti u prvenstvu. Moramo biti strpljivi i čekati svoju šansu koja nam se ukaže jer samo pametnom igrom možemo ostvariti dobar rezultat - izjavio je Milanović koji u ovom susretu neće moći da računa na Nemanju Veselinovića zbog crvenog kartona u prošlom kolu.

Parovi

Sve utakmice igraju se od 14.30 časova, a u subotu se sastaju: LjUBIJA: Rudar Prijedor - Napredak, GACKO: Mladost - Krupa, TESLIĆ: Proleter - Tekstilac, GRADIŠKA: Kozara - Podrinje, FOČA: Sutjeska - Drina HE, TREBINjE: Leotar - Vlasenica. Nedjelja: MRKONjIĆ GRAD: Sloboda - Sloboda (NG).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana