Provijava misao fudbalera Krupe o izlasku u Evropu

Darko Pašagić
Provijava misao fudbalera Krupe o izlasku u Evropu

BANjALUKA - Fudbaleri Krupe sa pripremama za nastavak sezone počeli su jutros u 10 časova, a u redovima ovog kluba, koji je drugu sezonu u premijerligaškom društvu, potajno razmišljaju i o plasmanu na evropsku scenu.

Peto mjesto na tabeli poslije 18 kola, te plasman u polufinale Kupa aduti su izabranika Slobodana Starčevića da mogu stići do tog cilja koji je do prije samo nekoliko godina bio u domenu naučne fantastike.

- Imamo veliku priliku da prvi put izborimo plasman na međunarodnu scenu i niko ne može da nam zabrani da se tome nadamo, iako smo svjesni da će to biti jako teško ostvariti. Ispred nas su daleko moćniji i objektivno jači klubovi, ali dok god ima nade borićemo se da ostvarimo cilj - naglasio je potpredsjednik Krupe Dragomir Ilić.

Po njegovim riječima u narednim nekoliko dana Krupa će ostvariti prvi inostrani transfer, što je takođe donedavno bilo nezamislivo.

- Mnogi klubovi se interesuju za Elvira Koljića, Aleksandar Vukotića i još nekoliko naših igrača. Veoma smo blizu da bar jednog od njih prodamo za "lijepu cifru" i tako još više popravimo i onako sjajnu atmosferu u klubu - dodao je Ilić.

Na prozivci biće i nekoliko igrača koji će u narednim danima pokušati da se nametnu stručnom štabu i tako se izbore za angažman u Krupi.

- Ne bih htio da pominjem njihova imena, jer tek treba da pokažu šta znaju i koliko vrijede. Odmah poslije prozivke obavićemo prvi trening, a u narednim nekoliko dana uradićemo i ljekarske preglede i testiranja - istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Prvu kontrolnu utakmicu Krupa će odigrati u subotu, 20. januara, protiv Metalegea.

- Samo dva dana kasnije odlazimo na pripreme u Umag, gdje ćemo biti do 4. februara. Za to vrijeme odigraćemo šest kontrolnih susreta, a imena tri protivnika su već poznata. To su: Domžale, Triglav i Rudar iz Velenja. U narednim danima saznaćemo i imena ostalih rivala. Po povratku iz Hrvatske nastavljamo sa daljim radom, a za 10. februar zakazana je "generalka" - dodao je Starčević.

Reflektori

Iako je rok za obavezno imanje reflektora na premijerligaškim terenima prolongiran na sezonu 2019/2020. u Krupi su odlučni da taj posao završe već ove godine.

- Očekujem da uz pomoć grada uspješno završimo ovaj posao i našem stadionu podarimo još jedan dio koji mu nedostaje da još više liči na savremeni sportski objekat - naglasio je potpredsjednik Krupe Dragomir Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana