Proljećna golgeterska renesansa Krajišnika

Danijel Radujković
Proljećna golgeterska renesansa Krajišnika

Bijeljina - Jedan od glavnih aduta Zvijezde 09 u borbi za titulu u Prvoj ligi RS je mladi vezni fudbaler Damjan Krajišnik (21) koji igra odlično ovog proljeća i neumoljivo trese mreže protivničkih ekipa.

Potez novog trenera ekipe Miodraga Pantelića da ga sa pozicije zadnjeg veznog pomjeri bliže golu rivala pokazao se kao odličan, pošto je Krajišnik za pet utakmica u nastavku sezone postigao osam golova, više od bilo kog igrača u prvenstvu. Pogotovo efikasan bio je na posljednje tri utakmice, u kojima je postigao čak sedam pogodaka, čime se ne mogu pohvaliti ni napadači. Na svom kontu ukupno ima 11 golova na 19 utakmica i trenutno dijeli drugo mjesto na listi strijelaca sa dvojcem iz Rudar Prijedora Ognjenom Jaćimovićem i Demirom Jakupovićem. Ispred njih je Damjanov klupski kolega Miljan Govedarica, koji je jednom više zatresao mrežu rivala. Njih dvojica i Selmir Mahmutović (osam golova) predstavljaju nezadrživ trojac Zvijezde 09 ovog proljeća.

- Iskreno da kažem nisam ovo očekivao. Nikada nisam imao ovakvu golgetersku seriju, a protiv Tekstilca sam prvi put postigao het-trik. Nije mi se dešavalo da dajem golove na ovoliko utakmica zaredom. Jedva čekam sljedeće mečeve i volio bih da nastavim u ovom ritmu. Pantelić me je premjestio na ofanzivniju poziciju, pa sam sada zadužen za golove i asistencije. Očigledno je da mi bolje odgovara ova pozicija. Govedarica, Mahmutović i ja se dobro slažemo, nema ni trunke sujete i ne bi mi smetalo da neko od njih bude najbolji strijelac lige. Atmosfera u ekipi je odlična, a Mahmutović i Nikola Mazić su ti koji su uvijek spremni da je održe na visokom nivou - kazao je Krajišnik.

Dolazak u tim iz etno-sela Stanišići prošlog ljeta bio je pravi potez, jer je dobio priliku da dodatno napreduje i bori se za najveće ciljeve, a to je titula i plasman u Premijer ligu BiH.

- Nakon što sam imao dobru polusezonu u Podrinju imao sam dosta ponuda, ali sam odlučio da idem stepenicu po stepenicu. Zvijezda mi je najviše odgovarala, kod kuće sam i htio sam da imam neki cilj. U Podrinju smo bili na sredini tabele, a ovdje je svaka utakmica "na nož" i ide se na pobjedu. Kroz mlađe kategorije Partizana, kasnije u Sarajevu uvijek je bio pobjednički duh u meni i zato sam odlučio da odem u Zvijezdu - dodao je Krajišnik.

Bijeljinci trenutno imaju dva boda više od Rudar Prijedora i ova dva kluba do kraja sezone vodiće veliku borbu za titulu.

- Zadovoljan sam kako igramo ove polusezone. Zimus je došao novi šef struke i nametnuo je svoj stil igre koji je dosta napadački, atraktivan, tako da smo postigli baš puno golova i mislim da ćemo nastaviti tim tempom do kraja prvenstva. Igramo ofanzivni fudbal, to nas je nekada i koštalo, kao na primjer protiv Krupe u Kupu, ali ne odustajemo od tog stila i nadam se da će nas ta tika-taka zadržati na prvom mjestu - zaključio je Krajišnik.

Jedva čeka derbi sa Rudarom

Zbog suspenzije Damjan Krajišnik je propustio derbi protiv jedinog kandidata za titulu Rudar Prijedora, pa zato čeka naredna dva u Ligi za prvaka.

- Napravio sam glupost meč prije gostovanja u Prijedoru, jer sam dobio crveni karton. U naredne dvije utakmice želim da se iskupim. Biće teško do kraja sezone, dosta smo se istrošili, bojim se da ne bude zasićenja zbog velikog broja utakmica, ali nadam se da neće. Što se tiče kvaliteta, mislim da samo uz Rudar, ako ne za dva, onda za jedno koplje ispred ostalih - kazao je Krajišnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana