Pripreme za drugi banjalučki m:tel polumaraton: Stižu trkači iz 30 zemalja

Glas Srpske
Pripreme za drugi banjalučki m:tel polumaraton: Stižu trkači iz 30 zemalja

Banjaluka - Pripreme za Drugi banjalučki m:tel polumaraton, koji će biti održan 8. maja, su u završnoj fazi, a broj prijavljenih učesnika već je nadmašio prošlogodišnji.

Tako će ulicama najvećeg grada Srpske trčati atletičari iz najmanje 30 zemalja, što je u ovom trenutku za sedam više nego prošle godine. Do sada je prijavljeno više od 1.200 takmičara, a prijave još stižu.

- Pripreme su prilično obimne i zahtjevne, ali prošlogodišnje iskustvo i uspješno organizovan događaj čine stvari lakšim. Svi mogu da primijete da je svako popodne velika gužva u parku "Mladen Stojanović" i to ne zbog šetača, nego upravo zbog trkača - rekao je direktor trke Vladimir Selec.

To je znak da je organizovanje polumaratona doprinijelo popularizaciji atletike. Ovako veliki događaj ne bi mogao da bude održavan bez sponzora.

- Duboko smo zahvalni kompaniji m:tel, koja nam je prošle godine izašla u susret, vjerujući u naš zajednički uspjeh. Ovogodišnja podrška našeg glavnog sponzora nam govori i to da smo ispunili njegova očekivanja i da je pred nama dugogodišnja, plodonosna saradnja. Da bi bio organizovan jedan ovako veliki, finansijski zahtjevan događaj, neophodna je saradnja sa velikim kompanijama, kao što je m:tel - jasan je Selec.

Priliku da popravi rezultat iz prošle godine, kada je na cilj stigla treća, imaće najbolja atletičarka BiH Lusija Kimani, koja je i promotor trke.

- Ove godine učestvovaće još više elitnih takmičara i konkurencija će biti jača. U tom periodu ću biti u pripremnoj fazi za Olimpijske igre, tako da mi forma neće biti na najvišem nivou. Bilo kako bilo, daću sve od sebe da ispunim očekivanja - rekla je Kimanijeva, koja je pozvala sve građane da učestvuju u trci, jer kako kaže, nebitan je rezultat, važno je samo stići na cilj.

Pored glavne trke biće organizovana i "Gazprom Petrol Stations" štafetna trka, u kojoj učestvuju četiri takmičara i trče po nešto više od pet kilometara, te "Nektar fan ran" trka u dužini od tri kilometra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana