Припреме за други бањалучки м:тел полумаратон: Стижу тркачи из 30 земаља

Глас Српске
Припреме за други бањалучки м:тел полумаратон: Стижу тркачи из 30 земаља

Бањалука - Припреме за Други бањалучки м:тел полумаратон, који ће бити одржан 8. маја, су у завршној фази, а број пријављених учесника већ је надмашио прошлогодишњи.

Тако ће улицама највећег града Српске трчати атлетичари из најмање 30 земаља, што је у овом тренутку за седам више него прошле године. До сада је пријављено више од 1.200 такмичара, а пријаве још стижу.

- Припреме су прилично обимне и захтјевне, али прошлогодишње искуство и успјешно организован догађај чине ствари лакшим. Сви могу да примијете да је свако поподне велика гужва у парку "Младен Стојановић" и то не због шетача, него управо због тркача - рекао је директор трке Владимир Селец.

То је знак да је организовање полумаратона допринијело популаризацији атлетике. Овако велики догађај не би могао да буде одржаван без спонзора.

- Дубоко смо захвални компанији м:тел, која нам је прошле године изашла у сусрет, вјерујући у наш заједнички успјех. Овогодишња подршка нашег главног спонзора нам говори и то да смо испунили његова очекивања и да је пред нама дугогодишња, плодоносна сарадња. Да би био организован један овако велики, финансијски захтјеван догађај, неопходна је сарадња са великим компанијама, као што је м:тел - јасан је Селец.

Прилику да поправи резултат из прошле године, када је на циљ стигла трећа, имаће најбоља атлетичарка БиХ Лусија Кимани, која је и промотор трке.

- Ове године учествоваће још више елитних такмичара и конкуренција ће бити јача. У том периоду ћу бити у припремној фази за Олимпијске игре, тако да ми форма неће бити на највишем нивоу. Било како било, даћу све од себе да испуним очекивања - рекла је Киманијева, која је позвала све грађане да учествују у трци, јер како каже, небитан је резултат, важно је само стићи на циљ.

Поред главне трке биће организована и "Газпром Петрол Статионс" штафетна трка, у којој учествују четири такмичара и трче по нешто више од пет километара, те "Нектар фан ран" трка у дужини од три километра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана