Printer bi mogao da eliminiše BiH

Dušan Repija
Printer bi mogao da eliminiše BiH

Sarajevo - Rasplet u slučaju "Nuić", odnosno (ne)kažnjavanja rukometne selekcije BiH trebalo bi da bude poznat danas, jer je delegat Darko Repenšek juče poslao izvještaj u EHF u kojem je detaljno opisao šta se desilo u Tuzli.

Kao što je već poznato, u meču sa Švajcarcima nastupio je Tomislav Nuić, koji se nije našao u zapisniku. Švajcarci su primijetili propust i uputili žalbu EHF-u odmah po završetku meča, pa od tada traju nagađanja medija, a istovremeno i pravdanja onih koji su odgovorni za propust. U RS BiH tvrde da je krivica isključivo na Repenšeku, koji je propustio da uvrsti Nuića u zapisnik, iako je savez učinio sve što je bilo do njega. Repenšek je na neki način priznao krivicu, uz konstataciju da je bilo više lančanih propusta koji su na kraju napravili neviđenu zbrku. Jedan od njih svakako je napravio i savez jer kao tehnički organizator nije obezbijedio sve potrebne uslove. Na tehničkom sastanku koji je održan dan uoči meča, kada su delegatu predočeni pasoši rukometaša, a on pravio zapisnik, nije bilo printera u kancelariji!? Delegat stoga nije odštampao zapisnik, nego ga je ponovo sastavljao i odštampao neposredno pred meč u drugoj prostoriji.

- To mi je pomalo čudno. Propust jeste napravljen, ali se zapisnik mogao spasiti na USB-u i odnijeti da se odštampa bilo gdje - rekao je predsjednik RS BiH Amir Zahirović.

Ne želeći da budemo imalo zluradi, pitanje je da li je to način na koji se radi u 21. vijeku i svijetu modernih tehnologija. Propust i ne čudi toliko jer stvari u RS BiH odavno ne funkcionišu kako bi trebalo, a pitanje je da li će ikada i krenuti nabolje, pogotovo ukoliko odluka EHF-a ode u potpunosti u korist Švajcaraca. Bogata alpska zemlja nema preveliku rukometnu tradiciju, ali sigurno ima veću moć i lobije od siromašne BiH, koja će sigurno biti kažnjena, samo ostaje da se vidi da li novčano ili slijedi najgori scenario.

Nuić imao pravo da igra

Sreća u nesreći je što je Tomislav Nuić imao pravo nastupa. Da se nekim slučajem desilo da nastupi igrač koji je kažnjen, pravila bi bila jasna i tu više niko ne bi mogao da pomogne. Ovako, RS BiH ima neke argumente na svojoj strani, pa može da se nada odluci koja neće poništiti igre rukometaša na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana